23
Ekim
2024
Çarşamba
İZMİR

Engelliler için hızır servis

İzmir'de yaşayan engelli vatandaşları evlerinden çıkarak kent yaşamına katacak projelere büyük önem veren İzmir Büyükşehir Belediyesi, engelli otobüslerini kullanarak bir yere gidemeyecek durumda olan engelli vatandaşlar için de engelli aracı ile hizmet veriyor.

Özel donanımlı 4 araçla günde ortalama 10 kişiye hizmet veren İzmir Büyükşehir Belediyesi, refaketçi eşliğinde engellileri istedikleri saatte evlerinden alıp gitmek istediklere yere ulaştırıyor ve ardından da evlerine bırakıyor. Engelli vatandaşlar bu araçları genellikle hastaneye gitmek, resmi işlemlerini takip etmek, sınavlara girmek, huzur evinde ailelerini ziyaret etmek ve gezmek için tercih ediyor. Konak Meydanı ve Kordon ise en çok tercih edilen mekanlar arasında yer alıyor.

2006 yılında başlayan ve bugün 4 araçla devam eden engelli aracı hizmetinden bugüne kadar 438 engelli vatandaş yararlandı. Hafta içi mesai saatleri içinde otobüsle seyahat etmesi mümkün olmayan tüm engel gruplarına yönelik verilen bu hizmet için İzmir Büyükşehir Belediyesi Engelliler Eğitim Merkezi'nin 293 19 37 numaralı telefonundan randevu alınıyor. Çocuklarını tedavi için hastaneye götürmek zorunda olan ancak yıllarca otobüslerde büyük sıkıntı çeken Hesna Demirci, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin engellilere yönelik bu hizmetini öğrendiğinden bu yana çok mutlu olduğunu söyledi.

Demirci, "Kızım Elvin ile otobüslere binemiyorduk. Ekonomik durumumuz da her zaman taksi tutmaya elverişli değildi. Şimdi çok rahatız" dedi. Oğlu Mehmet Tuncer'in 1 yıldır tedavisine giderken belediyenin engelli aracını kullandıklarını belirten Emine Tuncer ise, "Eşimle birlikte hastaneye oğlumuzu ya kucağımızda götürüyorduk ya da tekerlekli sandalye ile çok zorluk çekiyorduk. Şimdi randevu alarak istediğimiz zaman kontrole gidebiliyoruz. İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür ederiz. Çok büyük bir sevap" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 25 Mayıs 2009 Pazartesi 15:06:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?