23
Ekim
2024
Çarşamba
İZMİR

EÜ Tıp Fakültesi'ne 7 yeni birim

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi açmış olduğu yeni hizmet birimleri ile ilkleri gerçekleştiriyor.

İzmir Valisi Cahit Kıraç tarafından açılışı yapılan 7 hizmet birimi açılış töreninde konuşan Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Başhekimi Necil Kütükçüler; "Sadece merkez mutfağımız sayesinde 160 kişiyi istihdam ettik. Dışarıya ödediğimiz 3 milyon lira ek kazanç olarak hastanemize kalacak" dedi.

İlk olarak açılışı yapılan Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Merkez Mutfağının kurdelesini kesmeden önce konuşan Başhekim Kütükçüler, kendi yemeklerini üretecek olmalarının mutluluğunu taşıdığını ifade ederek yaptığı konuşmada; "Yemekler konusunda hastalarımız ve personelimizden sürekli şikayetler alıyorduk. Biz de 2010 yılında yapmayı hedeflediğimiz kendi yemeğimizi kendimiz üretelim projesini artan şikayetler üzerine öne aldık. 160 kişiye istihdam sağladığımız mutfağımızda hafta içi 5 bin hafta sonu 3 bin 500 kişiye yemek çıkartıyoruz" dedi.

Göreve geldiklerinden bu yana kitlesel bir değişim sürecine girdiklerinin altını çizen Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz ise; "Mutfağın açılma hazırlığı sürerken kargaşa yaşanacağını düşündüm. Ancak hiçbir aksilik olmadı kısa bir zaman diliminde 5 bin kişiye hizmet veren bir birimi aksaklık olmadan hazırlayan arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Ege Üniversitesi'nde ilkler oluyor. Hedefimiz yapılan iyi şeyleri sürekli kılmak" şeklinde konuştu.

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nin 7 hizmet birimini hizmete açan ve her birim hakkında bilgi alan İzmir Valisi Cahit Kıraç ise yaptığı konuşmada, Türkiye'nin kaynaklarının sınırsız olmadığını belirterek; "Kaynakları sınırsız bir ülke değiliz. Daha ucuz maliyetlerle bu birimleri hizmete sunanları kutluyorum. Ege Üniversitesi İzmir için güzel ve vazgeçilmez projelere imza atmıştır. Valilik olarak bu yönetim anlayışına her zaman destek vereceğiz" diyerek açılışları gerçekleştirdi.

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Mutfağı'nın açılış kurdelesini kesen Vali Kıraç ve beraberindekiler mutfağı gezdikten sonra sırasıyla; Çocuk Hastanesi Eczanesi, Pnömotik Sistem, Tıp Fakültesi görevlilerine hizmet verecek olan Poliklinik A, Öğretim Üyelerine hizmet verecek olan Poliklinik B, Yeni Dahiliye Polikliniği ve Gastroenteroloji Kliniği yenilenen ikinci katı açılışını gerçekleştirdi.

Çocuk Hastanesi kan alma ünitesi içinde hizmete giren Pnömotik Sistemin tanıtımı gerçekleştiği sırada açıklamalarda bulunan Rektör Candeğer Yılmaz, sistem sayesinde ellerinde alınan kan örneklerinin içinde olduğu tüplerle gezen personel kalmadığını belirterek; "Kan tüpleri artık hemşirelerin ellerinde dolaşmayacak. Bu sistem sayesinde hastalardan aldığımız kan örneklerini çocuk hastanesinden tıp fakültesi binamızdaki laboratuar ve ilgili birimlere gönderebiliyoruz. 2 dakika gibi bir kısa süre içerisinde örnekler karşı tarafa ulaşmış oluyor ve yine kısa bir zamanda sonuçlar elimize ulaşıyor" diye konuştu.

Burada bir deneme gerçekleştiren Vali Kıraç; Ünitenin içerisine kendi el yazısı ile "Hayırlı Olsun" notu koyarak Farmakoloji Kliniği'ne gönderdi. 2 dakika gibi bir kısa süre içerisinde Farmakoloji bölüm başkanı Sibel Göksel imzalı "Çok teşekkür ederiz. Bundan sonraki açılışlarda birlikte olma dileğiyle" yazılı not ulaştı.
 

iha
Yayın Tarihi : 11 Mart 2009 Çarşamba 15:34:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?