23
Ekim
2024
Çarşamba
İZMİR

Eyleme panzerli müdahale

Karşıyaka Belediyesi Örnekköy Şantiyesi'nde 40 günü aşkın süredir devam eden işçi eylemini sonlandırmak için harekete geçen polis, şantiye girişini polis araçları ve panzerlerle kuşattı. İşçilere, şantiyeyi boşaltmaları için bir gün süre verildi.

Polis, bugün akşam saatlerinde şantiye binasında eylem yapan işçileri dağıtmak için harekete geçti. Valilik talimatıyla şantiye binasına gelen çok sayıda çevik kuvvet ekibi panzerlerle şantiye alanını kuşattı. Polis ekiplerini karşılarında gören işçiler Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak aleyhine sloganlar attı. Ön sıralarda yer alan çocuklar ve kadınlar, “Emek düşmanı Cevat Durak, ya ölürüz ya kazanırız, iş- ekmek yoksa barış da yok” diye bağırdı. Annesinin kucağında eyleme katılan 10 günlük ‘Emre bebek’ ise eylemin sembolü oldu.

Şantiyede 40 günü aşkın süredir yatıp kalkan ve işlerine dönene kadar eyleme devam edeceklerini ifade eden işçilere 1 gün süre verildi. Şantiyenin boşaltılmaması durumunda polisin zor kullanarak boşaltacağı ifade edildi.

DİSK'e bağlı Genel-İş 5'Nolu Şube Başkanı Mehmet Çınar, “Cevat Durak nasıl sosyal demokrat olduğunu gösterdi.

Sonuna kadar mücadelemiz devam edecek. Şantiye'den çıksak da Karşıyaka Belediyesi önünde ve sokaklarda eylemlerimiz sürecek” dedi. DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi ise “Polisin bu tutumunu kınıyorum. Bizim işçimiz hakkını arıyor. 16 Haziran'da miting için İzmir'deyim” dedi.

ÇALIŞKAN VALİ'YE YÜKLENDİ

Karşıyaka Belediye Başkanvekili Hüseyin Çalışkan, polisin müdahalesinden haberleri olmadığını söyledi. Bir ayı aşkın süredir şantiyenin işgal altında olduğunu ve hizmet veremediklerini belirten Çalışkan, İzmir Valisi Mustafa Cahit Kıraç'a yüklendi. Çalışkan “İşçilere 1 gün daha süre verilmesini anlayamadık. Şu anda 40 işçi varsa yarın 1000 kişi olacak. Nasıl bir operasyon, nasıl bir müdahale anlam veremedik. Yangına benzin döküldü, sorumlusu biz değiliz. Biz görevimizi yapıyoruz. Umarım bir gün valimiz de görevini yapar” dedi.
 

Hürriyet
Yayın Tarihi : 9 Haziran 2009 Salı 00:42:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?