23
Ekim
2024
Çarşamba
İZMİR

Fuara yabancı ilgisi sevindirdi

İZFAŞ tarafından organize edilen ve 21-24 Mayıs 2009 tarihleri arasında Uluslararası İzmir Fuar Alanı'nda gerçekleştirilen VINOLIVE - 6. Şarap, Zeytin, Zeytinyağı ve Teknolojileri Fuarı sona erdi. Fuarı 21 ülkeden, toplam 13 bin 427 kişi ziyaret etti.

Üzümün ve zeytinin anavatanı Anadolu'nun ürün çeşitliliğini ve kalitesini sergilemek ve Türk firmalarının global pazardaki rekabet güçlerini artırmasına yönelik girişimlere destek olmak amacıyla düzenlenen VINOLIVE, altıncı yılında da katılımcılarına önemli işbağlantıları kurma olanağı sundu.

VINOLIVE 2009'u, 101'i yabancı, toplam 13.427 kişi ziyaret ederken; katılımcı firmaların yeni yurtdışı pazarlara ulaşmasının yolu açıldı. Avustralya, Çin, Hindistan, Suudi Arabistan gibi farklı pazarlardan gelen ziyaretçiler, kurdukları bağlantılarla dikkati çekti. Fuara profesyonel ziyaretçi olarak gelen ülkeler şöyleydi: Avustralya, Bulgaristan, Cezayir, Çin, Filistin, Fransa, Gürcistan, Hindistan, Hollanda, İngiltere, İran, İsrail, İtalya, Lübnan, Mısır, Romanya, Suriye, Suudi Arabistan, Ukrayna, Ürdün, Yunanistan. 50'si yabancı 150 firma'nın katıldığı VINOLIVE 2009 - 6. Şarap, Zeytin, Zeytinyağı ve Teknolojileri Fuarı'nda zeytin, zeytinyağı ve şarap çeşitlerinin yanısıra sektörel teknoloji ve ambalajlama ürünleri de sergilendi.

Fuarın katılımcı ve ziyaretçi profilini sektör üretici ve alıcıları, makine - yedek parça ve yan sanayi üreticileri, ziraatçiler, sektör tedarikçileri, lojistik destek hizmeti veren kuruluşlar, sektörel dernek ve birlikler, otel ve zincir marketlerin tedarikçileri oluşturdu. Fuara katılan yabancı sektör temsilcileri Türk pazarıyla bağlantıya geçmekten duydukları memnuniyeti dile getirirken; milli katılım yapan Gürcistan yetkilileri, organizasyon sayesinde hem ihracat, hem de ithalat olanaklarına kavuştuklarını bildirdi.

İZFAŞ Genel Müdürü Doğan İşleyen, "İZFAŞ olarak amacımız, Türk firmalarının yabancı pazar paylarını artırdığı fuarlara öncülük etmek. Global krize rağmen düzenlediğimiz organizasyonlar ile katılımcılarımıza, krizi kazanca dönüştürecek olanaklar sunmaya çalışıyoruz. Katılımcılarımızın ve ziyaretçilerimizin memnun ayrıldığı bir fuar organizasyonunu düzenlemiş olmaktan mutluluk duyuyoruz. Hedefimiz aynı başarıyı gelecek yıllarda da artırarak sürdürmek ve Türk ekonomisinin gelişimine katkıda bulunmak" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 25 Mayıs 2009 Pazartesi 15:21:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?