23
Ekim
2024
Çarşamba
İZMİR

Fuhuş çetesine 2 üye daha

İzmir'de, geçen hafta düzenlenen fuhuş operasyonunda yeni bilgiler ortaya çıktı. Örgüte üye biri kadın iki kişi daha yakalanarak adliyeye sevk edildi.

Geçen hafta düzenlenen operasyonda, yabancı uyruklu kadınların fuhuşa zorlandığı iddiasıyla yedi ayrı çıkar amaçlı suç örgütüne üye 28 kişi tutuklandı. Baskınlarda gözaltına alınan 16'sı kadın 49 kişinin, fuhuşa zorladığı 9 Ukrayna, 4 Moldova, 5 Dağıstan, 5 Rusya, 2 Kazakistan, 1 Kırgızistan, 2 Azerbaycan, 1 Özbekistan, 2 Belarus, 2 Türk kadın da yakalanmıştı. Fuhuşa zorlandığı belirtilen kadınlar, sınır dışı edilmek üzere Yabancılar Şube Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi.

Yabancı uyruklu kadınlardan ikisinin üç aylık hamile, 1'inin de alkol bağımlısı olduğu belirlenirken, 4'ü de kendilerini fuhuşa zorlayanlardan şikayetçi olmuştu. Devam eden operasyonda, yabancı uyruklu Elanura M., Rafıga H. ve Umıda E. isimli bayanların şikayeti üzerine, O.O. tarafından iş bulma vaadi ile kandırılarak pasaportlarına el konulduğu, tehdit ve şantajla zorla fuhuş yaptırıldığı, O.O. ile evli olan S.K. isimli yabancı uyruklu bayanın örgüt yöneticisi olan İ.Ö. tarafından barındırıldığı ve polisten saklandığını söylemesi üzerine operasyon başlatıldı.

İzmir Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Büro Amirliği ekipleri, O.O. ve S.K.'yı da barındıkları evde gözaltına aldı. Gözaltına alınan zanlılar tehdit ve şantajla zorla fuhuş yaptırmak suçlarından adliyeye sevk edildi. Zanlılar çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

iha
Yayın Tarihi : 8 Mayıs 2009 Cuma 14:47:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?