Önümüzdeki akademik yılda eğitime başlayacak Gediz Üniversitesi’nin rektörü, Prof. Dr. Seyfullah Çevik oldu. Çevik, “Hedefimiz, nitelik açısından büyük olmak” dedi
2009-2010 akademik yılına, 940 öğrenci kontenjanıyla başlamaya hazırlanan İzmir’in 4’üncü vakıf üniversitesi Gediz Üniversitesi’nde, rektörlüğe, Prof. Dr. Seyfullah Çevik getirildi. Kurucu rektör Çevik, Mövenpick Oteli’nde düzenlenen toplantıyla kamuoyuna tanıtıldı. Toplantıya; üniversitenin mütevelli heyeti üyeleri Abdullah Kavuk (Başkan), Bilal Doğan, Şerafettin Sipahi ve Ahmet Küçükbay da katıldı.
Mütevelli Heyet Başkanı Abdullah Kavuk, eğitim gönüllülerinin, hiçbir maddi beklentisi olmadan bu üniversiteyi kurduğunu, bugüne kadar 15 milyon dolar civarında katkı sağladıklarını söyledi. Üniversiteyi kuran Sipahi Eğitim Vakfı’nın, tüm mal varlığını ve nakdini eğitim kurumuna bıraktığını kaydeden Bilal Doğan da, “Gediz Üniversitesi, ülkemizin en büyük mal varlığına sahip vakıf üniversitesi” dedi.
58 yaşındaki Rektör Prof. Dr. Seyfullah Çevik ise kendisi hakkında şu bilgileri verdi: “1969’dan 1994’e kadar İzmir’de yaşadım. Ege Üniversitesi (EÜ) İktisadi ve Ticari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü mezunuyum. Doktoramı EÜ’de yaptıktan sonra, Dokuz Eylül Üniversitesi’nde yardımcı doçentliğe, 1989’da doçentliğe yükseldim. 1994’te Muğla Üniversitesi’ne profesör kadrosuyla geçtim. Burada üç yıl rektör yardımcılığı yaptım. Kırgızıstan-Türkiye Manas Üniversitesi Türk tarafı rektörlüğü görevinde de bulundum. 2008’den bu yana Maltepe Üniversitesi İİBF Ekonomi Bölümü Başkanlığı’nı yürütüyordum.”
Hedeflerinin, nicelik değil, nitelik açısından büyük bir üniversite olmak olduğunu söyleyen Çevik, “İlk yılımızda Hukuk Fakültesi’ne 90, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’ne 210, Mühendislik Fakültesi’ne 300, Meslek Yüksekokulu’na ise 340 öğrenci alacağız. Bünyesinde; İngilizce, bilgisayar, psikolojik rehberlik-danışmanlık, okul öncesi ve resim-iş öğretmenlikleri bölümleri olan Eğitim Fakültesi’ni de öğretim programımıza katmak istiyoruz. İngilizce hazırlık eğitimi vereceğiz. Öğretim üyesi kadromuz hazır” dedi. Prof. Dr. Seyfullah Çevik, kontenjanların yüzde 20’sini burslu okutmayı planladıklarını, meslek yüksekokulu için 8 bin, hazırlık sınıfı için 10 bin, fakülteler için 12 bin lira ücret düşündüklerini sözlerine ekledi.