23
Ekim
2024
Çarşamba
İZMİR

Genç mucitler ödüllerine kavuştu

Ege Üniversitesi Meslek Yüksekokulu (EMYO) tarafından düzenlenen “EMYO Mucidini Arıyor” Proje Yarışması'nda dereceye giren genç mucitler düzenlenen törenle ödüllerini aldı.

Yarışmanın amacının nitelikli ve yaratıcı düşünceye sahip olan öğrencileri teşvik etmek olduğunu söyleyen EÜ Meslek Yüksekokulu Öğretim Üyesi Yard. Doç. Dr. Mustafa Engin, “Farklı programlarda öğrenim gören öğrencilerimizin birlikte çalışarak ürünler geliştirmeleri projenin en önemli amacıydı. Öğrencilerimizin projelerini desteklemek ve bunları ekonomik bir değere dönüştürmelerine katkıda bulunmak bizlerin en büyük hedefidir. Proje sahipleri projelerinin çalışır örneklerini okulumuzun laboratuar ve atölyelerini kullanarak yapmışlardır. Bu da bizler için ayrı bir gurur kaynağıdır” diye konuştu.

Meslek Yüksekokullarının ve meslek eğitiminin önemini vurgulayan İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Zekeriya Mutlu, “Meslek eğitimi bir ülkenin kalkınması için tartışılmaz bir önkoşuldur. Esnaf ve Sanatkarlar Odası olarak meslek eğitimine büyük önem veriyoruz. Meslek eğitimi alan öğrencilerin her biri dikkatli şekilde takip edilmeli ve yeteneklerine göre yönlendirilmelidirler. Meslek eğitimi alan insanlar öğrendiklerini diğer insanlarla paylaşmalılar. Biz kurum olarak bu tür yarışmaları çok önemsiyoruz. Bu yarışmada dereceye giren yetenekleri ekonomiye katkı sağlayacak bir marka haline getirmek ve ülke ekonomisine katıda bulunmak gereklidir” dedi.

"KURUMLARIN DESTEĞİNİ BEKLİYORUZ"
“EMYO Mucidini Arıyor” Yarışması'nın ulusal ve uluslararası bir niteliğe bürünmesi için çalışmalar gerçekleştirileceğini kaydeden EÜ Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Semih Güneş, “Toplam 51 programı ve 7 bin öğrencisi olan bir Meslek Yüksekokulu olarak bilimsel araştırmaları ve yaratıcı düşünceyi desteklemek en önemli hedefimizdir. Öğrencilerimizin buluşlar yapması bizleri gururlandırmaktadır. Kurumların ve Sivil Toplum Örgütlerinin de bu buluşları hayata geçirilmesinde bizlere destek vermesini bekliyoruz” şeklinde konuştu.

Yarışmada EMYO Elektronik Haberleşme Programı Öğrencisi Mert Kahyaoğlu “Akıllı Etiket” projesi ile birinci, EMYO Endüstriyel Elektronik Programı Öğrencisi Önder Ekmekçi “Robotların İşbirliği” projesi ile ikinci, EMYO Endüstriyel Otomasyon Bölümü Öğrencileri Samet Saruhan, Güngör Çağlar ve Volkan Dündar ile EMYO Elekronik Haberleşme Bölümü Öğrencileri Ümit Güler ve Mert Kahyaoğlu “Mini Sumo Robotu” projeleri ile üçüncü oldu. Yarışmanın mansiyon ödülleri ise “Otomatik Kontrol Sistemli Lamba” projesi ile EMYO Açıkhava ve Reklam Ürünleri ve Serigrafi Programı Öğrencisi Tuğba İçkavak ile “Güneş Pili ile Çalışan Soğutucu” projesiyle EMYO İklimlendirme ve Soğutma Programı Öğrencileri Bayram Türel ve Mehmet Işıklı'ya verildi. EMYO Elektronik Haberleşme Programı ise Seçici Kurul Teşvik Ödülüne layık görüldü.

iha
Yayın Tarihi : 16 Mayıs 2009 Cumartesi 16:09:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?