23
Ekim
2024
Çarşamba
İZMİR

Gönül açılış ve toplantılara katıldı

Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, İzmir'de Ege Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (ESİAD) 23.Yüksek İstişare Konseyi Toplantısı ile Karabağlar Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (KASİAD) açılış törenine katıldı.

Bakan Vecdi Gönül'ün de katıldığı toplantıda, eski Merkez Bankası Başkanı Gazi Erçel "2009 Yılı ve Ötesi Ekonomi Gündemi'' konulu bir sunum yaptı. Erçel, IMF ile yapılacak anlaşmanın seçim sonrasına kadar unutulması gerektiğini söyledi.

Türkiye'nin 80 milyar dolar döviz gereksiniminin bulunduğunu fakat şu an 30 milyar dolar eksiği olduğunu belirten Erçel, "Bu gereksinimi karşılayacak finansman kaynaklarının başında IMF geliyor. Fakat IMF ile anlaşmayı seçim sonrasına kadar unutun'' diye konuştu.

Erçel, ekonomik göstergelerin küresel krizin ortalama 2 yıl devam edeceği, etkilerinin ise 5-6 yıl sürebileceği yönünde olduğunu bildirdi. Krizden çıkışın 3 ayrı senaryosu olduğunu belirten Erçel, "İyimser senaryoya göre krizin sona ermesi 2009 ortası, temel senaryoya göre 2009 sonu, kötümser senaryoya göre 2010 sonu olarak öngörülüyor. İyimser tabloda büyümenin yüzde 3-4 seviyesinde, temel tabloda eksi ya da yüzde 1, kötümser senaryoda ise eksi olarak düşünülüyor. Hangi senaryonun doğru olduğu önümüzdeki günlerde ortaya çıkacaktır'' şeklinde konuştu.

Erçel'in sunumunun ardından Bakan Gönül, ESİAD'ın 3 yeni üyesine rozet taktı. Bakan Gönül, ESİAD toplantısının ardından KASİAD'ın açılış törenine katıldı. Burada konuşan Bakan Gönül, sivil toplum örgütlerinin önemine dikkat çekti. KASİAD'ın da bölge ve ülke menfaatlerini gözetecek bir kuruluş olduğunu ifade eden Gönül, "Sivil toplum örgütleri belli kesimlerin menfaatlerinin en iyi şekilde gözetilmesine öncülük eder. Bu derneğimiz de üyelerinin daha etkin hali gelmesine ve ülke yönetimine katılmalarına zemin teşkil edecek" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 31 Ocak 2009 Cumartesi 20:04:46
Güncelleme :31 Ocak 2009 Cumartesi 20:11:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?