23
Ekim
2024
Çarşamba
İZMİR

Güvenlikçi dayağına inceleme

İzmir İl Sağlık Müdürü Mehmet Özkan, İzmir Behçet Uz Çocuk Hastanesi'nde özel güvenlikçilerin görevini yapmaya çalışan gazetecileri darp etmeleri üzerine İHA İzmir Bölge Müdürlüğü'ne gelerek yaşanan olaydan duyduğu üzüntüyü dile getirdi. İzmir İl Sağlık Müdürü Mehmet Özkan, "İnceleme başlatacağız" dedi.

İHA İzmir Bölge Müdürü Necati Bahçeci ve özel güvenlikçiler tarafından darp edilen gazetecileri ziyaret eden İl Sağlık Müdürü Mehmet Özkan, kendisinin yasa koyucu olmadığını belirterek, "Ben sadece talimatları uygulayan kişiyim. Sağlık Bakanlığı'nın hastane içinde görüntü alınmamasıyla ilgili kararnamesi var. Ancak hastane bahçesinde görüntü alınabilir. 18 bin personeli olan bir kurumuz tabii ki bu tür olayların yaşanmasını tasvip etmiyoruz. Yaşanan olaylardan dolayı çok üzgünüm, inceleme başlatacağım" diye konuştu.

YAZILI İZİN DİYE BİRŞEY YOK
İzmir Behçet Uz Çocuk Hastanesi'nin Türkiye'nin en iyi çocuk hastanesi olduğunu belirten Özkan, yazılı izin alınması gerekliliği konusuna da açıklık getirdi. Böylesine iyi bir hastanenin bu tür bir olayla gündeme gelmiş olmasından dolayı da üzgün olduğunu belirten Özkan, şunları söyledi: "Yazılı izin diye birşey yok, hangisine cevap vereceğiz. Gazeteci arkadaşlarımızın muhatabı güvenlik görevlileri değil hastane nöbetçi şefleridir. Hastane nöbetçi şefleri, hastane başhekimini ve il sağlık müdürünü temsil eder."
 

iha
Yayın Tarihi : 4 Mayıs 2009 Pazartesi 14:02:26
Güncelleme :4 Mayıs 2009 Pazartesi 14:21:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?