23
Ekim
2024
Çarşamba
İZMİR

Halk dansları coşturdu

İzmir Üniversiteleri Platformu, İzmir Üniversiteleri Şenliği kapsamında gerçekleştirilen 1. Halk Danslar Gösterisi, Ege Üniversitesi (EÜ) Kampüs Kültür Merkezi'nde yapıldı.

İzmir Üniversiteleri Platformu'nun ilk önemli projesi olan 1. Halk Dansları gösterisinde, 6 İzmir üniversitesinin, halk dansları toplulukları bir araya geldi. Ege Üniversitesi'nin Kampüs Kültür Merkezi'nde ev sahipliğini üstlendiği gösteride, dans toplulukları tüm izleyenlere büyüleyici bir gece yaşattı.

Çeşitli Türk halk danslarının sergilendiği, İzmir Üniversiteleri Şenliği'nin ilk aşaması olan etkinlikte, Ege Üniversitesi, Çılgın Halay, Giresun ve İzmir yöreleriyle, Dokuz Eylül Üniversitesi, Muğla yöresi ve Stilize Roman danslarıyla, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü, Roman ekibiyle, İzmir Ekonomi Üniversitesi, Halay ve Dağlı yöreleriyle, İzmir Üniversitesi, Yaratılış Dans Projesi ve Kafkas Ekibiyle geceye renk kattılar.

Gösteri sonunda, İzmir Üniversitelerinin Halk Dansları Topluluklarının yöneticilerine plaketlerini veren, Ege Üniversitesi Rektörü ve İzmir Üniversiteleri Platformu 1. dönem başkanı Prof. Dr Candeğer Yılmaz, İzmir üniversitelerinin sesini İzmir kentine duyurmak için bu fikri geliştirdiklerini söyledi.

Bu hedefin uzun zamandır kendisinin bir hayali olduğunu belirten Prof. Dr. Yılmaz, "Rektör olmak için ideallerim arasında en çok istediğim; üniversiteler arasında iş ve güç birliği sağlamak, öğrencilerin bir arada etkinliklerini gerçekleştirmek, bu gücü bu enerjiyi İzmir kentine duyurmaktı" dedi.

İzmir Platformunun da bu amaçla oluşturulduğunu söyleyen Prof. Dr. Yılmaz "İzmir Üniversitelerinin Rektörleri olarak bunun gerçekten olabileceğine inandık, öğrencilerimiz de doğru bir emeğin ve ekip çalışmasının ne olduğunu bize ispat ederek bunu başardılar" diyerek bu güzelliği yaşattıkları için tüm öğrencilere teşekkür etti.

"HEDEF ÜNİVERSİTE KENTİ OLMAK"
Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr Candeğer Yılmaz'ın girişimleri sonucunda meydana gelen platform, İzmir Üniversitelerinin hem akademik hem de sosyal, kültürel ve sportif alanlarda dayanışmasını sağlamak ve İzmir'i bir "Üniversite Kenti" olarak konumlandırmak için projeler üretmek amacıyla yola çıktı. Oluşturulan platform, Ege Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü, İzmir Ekonomi Üniversitesi, Yaşar Üniversitesi ve İzmir Üniversitesi'ni aynı platformda buluşturuyor.

iha
Yayın Tarihi : 6 Mayıs 2009 Çarşamba 15:20:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?