23
Ekim
2024
Çarşamba
İZMİR

Hastanede bomba paniği

Hastanede bomba paniği

İzmir Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi'nin tuvaletine bırakılan bomba süsü verilmiş oyuncak bir ayı, panik yaşanmasına neden oldu.

Olay, saat 20.00 sıralarında Bozyaka'daki İzmir Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, İzmir Eğitim ve Araştırma Hastanesi Poliklinikler bölümünün 2. katında bulunan Hastane Başhekimi Doç. Dr. Ali Rıza Ayder'in kullandığı tuvaletin içerisinde bulunan kalorifer peteğinin altına şüpheli bir paket bırakıldı. Tuvalete gelen temizlikçi, olayı hemen hastane başhekimine haber verdi. Hastane görevlilerinin ihbarı üzerine olay yerine gelen polis ekipleri, çevrede güvenlik önlemi aldı. Bomba imha uzmanı, kalorifer peteğinin altına bırakılan ve üzerinde kablo ile saat bulunan oyuncak ayıyı inceledi. Ardından oyuncak ayı fünye ile patlatıldı. Oyuncağın bomba olmadığı belirlendi.

Hastanedeki güvenlik kayıtları incelendikten sonra zanlıların ortaya çıkarılacağını vurgulayan İzmir Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç Dr. Ali Rıza Ayder, "Biz çevre güvenliğini alarak polislere haber verdik. Hastalar bina dışarısına çıkartıldı ve 112 Acil Servisi'ne bağlı ambulanslarımız ve sağlık ekiplerimiz bina dışında hazır bekletildi" diye konuştu.

Emniyet yetkilileri ise, vatandaşları uyararak şüpheli paket gördüklerinde "155 Polis İmdat" hattından kendilerine ulaşılması gerektiğini önemle vurguladı.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Şubat 2009 Cuma 01:10:39
Güncelleme :6 Şubat 2009 Cuma 01:17:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?