23
Ekim
2024
Çarşamba
İZMİR

'Hata yapanı affetmeyeceğim'

Kent merkezindeki 11 ilçenin başkan yardımcıları ve zabıta müdürleriyle bir toplantı yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu kentteki işporta ve işgallarin üzerine kararlılıkla gidileceğini belirterek, "Kendi zabıta birimimden başlayarak hata yapanı affetmeyeceğim" dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, metropoldeki ilçe belediyelerinin zabıta müdürleri ve konuyla ilgili başkan yardımcılarıyla biraraya geldi. Geçtiğimiz dönem içinde İzmir'de zabıta, gıda sağlığı, ruhsat, belediyenin sokağa hakim olmaması, tabela kirliliği ve kaldırım işgali gibi konularda gereken çalışmaların etkili bir biçimde uygulanamadığını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, yeni dönemdeki organizasyonla yasanın kendilerine verdiği görevi hakkıyla yapacaklarını söyledi.

Başkan Kocaoğlu, "Sorumluluk bilinci içinde, görevimizi ihmal etmeden çalışacağız. Belirli yerlerden başlayarak sokağa hakim olacağız. Bu süreçte emniyet kuvvetleri ve Valilik de bize sürekli destek verecek. Elbette problemler yaşanabilir ama biz yasayı uygulamakta kararlıyız" dedi.

"İZMİR'İN YAŞAM KALİTESİ YÜKSELECEK"
Herkesin görev tanımının yasayla ve yönetmeliklerle belirlendiğini hatırlatan Başkan Aziz Kocaoğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak bu konuda irade koyduklarını söyledi. İlçe yetkililerine seslenen Başkan Kocaoğlu, sözlerine şöyle devam etti: "İzmir'in yaşam kalitesini yükseltmek için hep birlikte el ele çalışacağız ve bu sorunun üstesinden geleceğiz. Kimse top yuvarlamayacak. Kendi zabıta birimimden başlamak üzere hatayı yapanı affetmeyeceğim. Sizden destek istemiyorum, yasal görevinizi yapmanızı istiyorum. Kararlı biçimde ama kırmadan dökmeden, ikaz ederek ve eğiterek iş yapacağız. İzmir Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeleri olarak işbirliği yapıp, sokağa teslim olmayacağız"

iha
Yayın Tarihi : 1 Haziran 2009 Pazartesi 18:38:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?