23
Ekim
2024
Çarşamba
İZMİR

Hukukçular Yaşar Üniversitesi'nde

DÜNYACA ÜNLÜ HUKUKÇULAR YAŞAR ÜNİVERSİTESİ'NDE

Uluslararası platformlarda aldıkları önemli görevlerle Türkiye'yi başarıyla temsil eden ünlü hukukçularımızdan insan hakları uzmanı Prof. Dr. Rona Aybay ile Prof. Dr. Ahmet Mumcu Yaşar Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde öğretim üyesi olarak göreve başladılar.

Prof. Dr. Rona Aybay, yürüttüğü önemle görevlerle Türkiye'nin adını uluslararası hukuk arenasında birçok kez başarıyla duyurdu. Halen, Türkiye Barolar Birliği İnsan Hakları Araştırma ve Uygulama Merkezi Başkanlığı'nı yapan Aybay, Yaşar Üniversitesi(Y.Ü) Hukuk Fakültesi'nde de ders vermeye başladı.

AVRUPA KONSEYİ SEÇTİ

İnsan hakları konusunda uzmanlaşmış Aybay, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi`nin (AİHM) reformu için çalışan 11 kişiden oluşan Akil Adamlar Komitesi'nde de görev yaptı. Bosna-Hersek İnsan Hakları Mahkemesi'nin Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi'nce seçilen sekiz uluslararası yargıcından biri olan ve yine Avrupa Konseyi Irkçlık Karşıtı Komisyonu üyeliği gibi birçok önemli görevlerde bulunan ünlü hukuk adamı Prof. Dr. Rona Aybay, bilgilerini bundan böyle Y.Ü. öğrencileriyle de paylaşmaktan büyük mutluluk duyduğunu söyledi. Aybay, "Özellikle sanal mahkeme salonu Y.Ü. öğrencileri için büyük bir şans, burada mahkemelerin işleyiş sisteminin simulasyonunu büyük bir başarıyla gerçekleştirme imkanı bulacaklar" şeklinde konuştu.

LMANYA'DAN LİYAKAT NİŞANI ALDI

Türkiye'de hukuk devleti sisteminin oluşmasında birçok projede ve uygulamasında görev alan ve özellikle Atatürk İlkeleri ve İnkilap Tarihi konusundaki bilgisi ve kitlelere hitap eden çalışmalarıyla tanınan Prof. Dr. Ahmet Mumcu da Y.Ü. çatısı altında hukuk öğrencileriyle buluştu. Cumhurbaşkanlığınca Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Yönetim Kurulu Üyeliği, T.B.M.M. Başkanlık Danışmanlığı gibi önemli görevlerde bulunan Mumcu, Georgetown (ABD) Üniversitesi'nin desteklediği Türkiye'de Hukuk Devleti projesi üzerinde çalışmak üzere Münih Üniversitesi'nde konuk öğretim üyeliğinde bulundu.

Viyana Üniversitesi'nde de ders veren Mumcu, Freiburg Max-Planck Uluslararası Ceza Hukuku Enstitüsü'nde çalışan Mumcu, Türk-Alman bilimsel işbirliğine katkısından dolayı Almanya Cumhurbaşkanı tarafından Yüksek Liyakat Nişanı ile onurlandırıldı. Mumcu, “Yaşar Üniversitesi'nden yetişecek geleceğin hukukçularına ders vermek benim çok mutlu etti. Burada birlikte olacağım gençler arasından da eminim ki nice aydın hukukçular yetişecektir” dedi.

DÜNYACA ÜNLÜ HUKUKÇULAR YAŞAR ÜNİVERSİTESİ'NDE
DÜNYACA ÜNLÜ HUKUKÇULAR YAŞAR ÜNİVERSİTESİ'NDE
İHA
Yayın Tarihi : 17 Ekim 2009 Cumartesi 13:32:03
Güncelleme :17 Ekim 2009 Cumartesi 13:37:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?