23
Ekim
2024
Çarşamba
İZMİR

Hükümlülere mesleki kurs

TORBALI'DA HÜKÜMLÜLERE MESLEKİ KURS

Torbalı K2 Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda bulunan hükümlü ve tutuklulara, Meslek Edindirme ve Okuma Yazma Kursları veriliyor. Ceza İnfaz Kurumu içerisinde 10 bilgisayardan oluşan eğitim sınıfında, 160 saatlik program dâhilinde 2 yıl boyunca verilecek eğitimler sonucunda, mahkumların cezaevi içerisinde volta atmak yerine eğitim alabilmesi sağlanmaya çalışılacak.

Torbalı K2 Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Baş Memuru Kenan Yılmaz, hükümlü ve tutuklulara serbest hayatta kendileri için fırsatlar yaratabilme, donanım ve kabiliyetlerini geliştirme, toplusal yaşamdaki farklı yetersizlikleri nedeniyle suça yönelme olgularını ortadan kaldırma, kendi hayatlarını kazanma gibi yaşamsal amaçlara yönelik olanakları kullanabilme, onlara toplumsal yaşamda yer edinme ve tahliye sonrasında toluma uyum sağlayarak sosyalleşmelerine yardımcı olabilecek Torbalı K2 Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda çeşitli kurslar açılmış olduğunu bildirdi. 9 yıldır kurumda görev yaptığını belirten Yılmaz, açılan kurslar neticesinde Ceza İnfaz Kurumundaki hükümlü ve tutuklular, boş zamanlarında doğru düşünme ve davranma sürecini hızlandırarak, zamanlarını kaliteli biçimde geçirmelerini, yaşamlarına bu kritik zamanlarını fırsata dönüştürme şansının verileceğini söyledi.

SERACILIK YAPIP ÜRÜNLERİNİ SATABİLECEKLER

İzmir İş Kurumu Müdürlüğü ile yapılan meslek edindirme kursları, Torbalı Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından temin edilen öğreticiler eşliğinde Torbalı K2 Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda başlatıldı. Okuma yazma kursu ve Bilgisayar kursu eğitimlerinin verildiği ceza infaz kurumunda, Örtü altı Organik Sebze Yetiştiriciliği kursu ve süs bitkileri kursları projeleri de İzmir İş Kurumu'ndan gelecek onay ile hayata geçirilecek. Kurumda ayrıca ortaokul düzeyinde bulunan hükümlü ve tutuklulara yönelik olarak ortaokul seviyesinde kursların da açılacağı aktarıldı.

Torbalı K2 Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu olarak, amaçlarının hükümlü ve tutukluların kurumda barındırılırken ceza süreleri içerisinde boş yere volta atmak yerine, eğitim ve öğretimler sonucunda toplumda iyi bir yer ve meslek edinmelerini sağlamak olduğunun altını çizen Baş Memur Kenan Yılmaz, açılmış olan kurslar sonucunda kursiyerlere katılım ve başarı belgesinin yanı sıra İş Kur tarafından günlük 5 TL cep harçlığı da verileceğini, ifade etti. Yılmaz, yapılan ve proje aşamasında olan kurslar hakkında kendilerine desteklerinden dolayı Türkiye İş Kurumu İzmir İl Müdürlüğüne, Torbalı Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğüne, eğitimlerin gerçekleştirildiği sınıfın yapımında boya badana gibi işlerde yardımlarını esirgemeyen Torbalı Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığına teşekkür etti.

Torbalı K2 Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda bulunan hükümlü ve tutuklulara yönelik başlattıkları meslek edindirme ve okuma yazma kurslarına, Esnaf ve Sanatkârlar Odası dışında Torbalı'dan hiçbir sivil toplum örgütünün destekte bulunmadığından yakınan Torbalı K2 Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Baş Memuru Kenan Yılmaz, durumdan duyduğu üzüntüyü dile getirdi. Yılmaz, bu konuda herkesin elini taşın altına atması gerektiğini vurgulayarak, kurumlardan yardım istedi.

Kapalı Ceza İnfaz Kurumları içerisinde bir kütüphane odalarının da bulunduğunu belirten Baş Memur Kenan Yılmaz, bu konuda duyarlılık gösterebilecek Sivil Toplum Örgütleri ve Torbalılı vatandaşların kendilerine kitap yardımında bulunmasını istedi. Kitapların kendilerine verilmesinden büyük mutluluk duyacağını söyleyen Yılmaz, bağışlanacak kitapların siyasi içerik taşımaması gerektiğinin altını çizdi. Torbalı K2 Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Kütüphanesi için kitap yardımında bulunmak isteyen vatandaşların, gazetemize kitapları ulaştırmaları gerekiyor.

TORBALI'DA HÜKÜMLÜLERE MESLEKİ KURS
İHA
Yayın Tarihi : 24 Ekim 2009 Cumartesi 15:33:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?