23
Ekim
2024
Çarşamba
İZMİR

İBB Şampiyonlar Kulübü oldu

Azerbaycan'ın Bakü şehrinde yapılan 2009 WTF Dünya Kupası Taekwondo Takımlar Şampiyonası'nda Türkiye, Büyük Erkekler’de Dünya Şampiyonluğu’na ulaştı.

Bu önemli başarının ardında İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 3 sporcusunun da bulunması, İzmir adına ayrı bir gurur kaynağı oldu. Başkan Kocaoğlu, büyük zaferin mimarlarını makamında kabul ederek, başarılarından dolayı kutladı.


Taekwondo Büyük Erkekler Milli Takımı, Azerbaycan’ın Bakü kentinde yapılan Dünya Kupası’nda tüm rakiplerini geride bırakarak şampiyonluğa ulaştı. Şampiyonanın finalinde İran'ı 3-2 yenen Büyük Erkekler Milli Takımımız Dünya Şampiyonu olurken, yarı finalde Güney Kore'ye 3-2 yenilen Büyük Bayanlar Milli Takımımız ise Dünya üçüncülüğünü elde etti.


Milli Takımımızın şampiyonluk sevincinin yanı sıra, üç önemli sporcusunu şampiyona kadrosuna yollayarak, başarıda pay sahibi olan İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde de ayrı bir gurur yaşanıyor. Şampiyonada ülkemizi temsil eden İzmir Büyükşehir Belediyesi sporcularından Remzi Başakbuğday, Soner Pınarcık ve Cem Uluğnuyan, finalde yarışan 5 Türk sporcusu arasına girerek büyük başarı elde etti.


48 kiloda Remzi Başakbuğday, Çin, Meksika, Ürdün, Azerbaycan ve İranlı rakipleriyle yaptığı beş maçı da kazanırken, 62 kiloda Cem Uluğnuyan, Çin ve +82 kiloda Soner Pınarcık ise Çin, Azerbaycan ve İranlı rakiplerini yenerek kürsüye çıkmayı başardı. Toplam 9 galibiyet alan İzmirli sporcular, Türkiye’nin Dünya Şampiyonluğu’na ulaşmasında önemli bir rol üstlendi. Özellikle şampiyonanın İran’la yapılan finalinde şampiyon takımı belirleyecek son maçta rakibini farklı bir şekilde mağlup eden Remzi Başakbuğday’ın zaferinin ardından salonu dolduran Azeri ve Türk seyirciler büyük sevinç yaşadı. Bu sonuçlarla birlikte Türkiye tarihinde ilk kez takımlar kategorisinde Dünya Şampiyonluğu’na ulaştı. Şampiyonluğun mimarı genç sporcular İzmir’de büyük bir coşkuyla karşılandı. Sporcular aileleri ve arkadaşları tarafından uçaktan iner inmez sevgiyle kucaklandı.


Remzi Başakbuğday, Soner Pınarcık ve Cem Uluğnuyan’ın bu başarıları Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve Genel Sekreter Ersu Hızır’ı da bir hayli sevindirdi. Sporcular kente döner dönmez İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Genel Koordinatörü Murat Öztamur ve antrenörleri Suat Hastürk ile birlikte önce Genel Sekreter Hızır’ı ardından Başkan Kocaoğlu’nu ziyaret ettiler. Spora ve sporcuya verdikleri desteğin karşılığı olarak kazanılan başarıların göğüslerini kabarttığını belirten Başkan Aziz Kocaoğlu, Dünya Şampiyonu unvanlı Büyükşehir Belediyesi sporcularına altın hediye etti.
Henüz kariyerlerinin başındayken kartvizitlerine Dünya Şampiyonluğu unvanını ekleyen genç sporcular hedeflerinin İzmir’e ve Türkiye’ye daha büyük başarılar kazandırmak olduğunu dile getirdiler.


Onları Türk sporuna kazandıran İzmir Büyükşehir Belediyesi Taekwondo Antrenörü Suat Hastürk ise bu başarının yıllardır sürdürdükleri istikrarlı çalışmanın bir ürünü olduğunu belirterek, “Milli Takım’ın Dünya Şampiyonluğu’nu elde etmesinde bizim sporcularımızın pay sahibi olması hepimiz adına gurur verici. Finalde dövüşen 5 sporcunun üçünün bizim takımızda yer alması başarımızın büyüklüğünü gösteriyor. Bugüne dek bizden desteklerini esirgemeyen Başkanımız Aziz Kocaoğlu ve kulüp yöneticilerimize teşekkür ediyoruz” dedi.
 

İha
Yayın Tarihi : 18 Haziran 2009 Perşembe 16:38:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?