İzmir Ekonomi Üniversitesi(İEÜ) İletişim Fakültesi'nin düzenlediği 'Medya, Kültür ve İktidar' panelinde farklı bakış açılarından medya, toplum ve siyaset ilişkileri tartışıldı. Panele, Almanya Fulda Üniversitesi'nden Prof. Dr. Volker Hinnekamp, İsveç Karlstad Üniversitesi'nden Doç. Dr. Christian Chiristensen, İEÜ öğretim elemanlarından Doç. Dr. Nuran Erol Işık, Yrd. Doç. Dr. Zafer Yörük ve İbrahim Cansızoğlu konuşmacı olarak katıldı. Çoğunluğu İEÜ öğrencilerinden oluşan yaklaşık 100 kişilik dinleyici topluluğu paneli ilgiyle izledi.
Panelde ilk sunumu yapan Doç. Dr. Nuran Erol Işık, Can Dündar'ın yönetmenliğini yaptığı, tartışma yaratmış “Mustafa” filminin analizini içeren bir konuşma yaptı. Doç. Dr. Işık'ın ardından kürsüye çıkan Yrd. Doç. Dr. Zafer Yörük ise 'Post-Kemalizm ve Sinema' başlıklı konuşmasında Türkiye'nin post-Kemalist bir döneme geçiş sürecinde olduğunu vurgulayarak bu toplumsal sürecin bir kültürel üretim alanı olan sinemadaki yansımalarını tartıştı.
Fulda Üniversitesi'nden katılan panelin üçüncü konuşmacısı Prof. Dr. Volker Hinnekamp Almanya'da yaşayan genç kuşak Türk göçmenlerin internet 'chat' ortamında kullandıkları 'melez' dil üzerine yürüttüğü bir araştırmasını paylaştı.
Doç Dr. Christian Christensen ise 2009 İran genel seçimlerinde 'Twitter' ve 'Facebook' gibi internet sitelerinde yürütülen propagandanın etkisini anlattı. Doç. Dr. Christensen konuşmasında internetin demokratik potansiyeli kadar iktidar güçlerinin elinde bir baskı mekanizması olma potansiyelinin de önemine değindi. Panelin son konuşmacısı İbrahim Cansızoğlu, Antonio Compos'un senaryo yazımını ve yönetmenliğini üstlendiği 'Afterschool' adlı filmin analizini içeren bir sunum yaparak paneli noktaladı.