23
Ekim
2024
Çarşamba
İZMİR

İnsan kaçakçıları yakalandı

İzmir'de bir grup göçmenin kaçak yollardan yurtdışına kaçırılacağı bilgisini alan polis ekipleri yaptıkları operasyonda 11 göçmeni Aliağa- Çanakkale istikametinde ele geçirdi. Göçmenleri taşıyan aracın sürücüsü olay yerinden kaçarken, takip sonucu yakalanarak çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı. Operasyonu sürdüren ekipler 9 kişiye daha ulaşarak gözaltına aldı. Çete liderinin kendilerini ihbar ettiğinden şüphelendiği bir kişiyi öldürme planı yaptığı ortaya çıktı.

Edinilen bilgiye göre, Basmane semtinde otelde kalan bir grup göçmenin ticari taksiler ile otogar yanında bulunan köprü üzerinde hazır vaziyette bekletilen 2 araca bindirildiğini ve 3 araç ile yola çıkıldığını belirleyen ekipler, Aliağa Çanakkale istikametinde araçları durdurmak istedi. Polis noktasına kadar durmayarak kaçan araçlarda takip neticesinde 11 göçmen yakalandı. Olay yerinden kaçmayı başaran minibüs şoförü Ş.A. isimli şahıs da takip sonucu ele geçirildi ve çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Göçmenlerin yakalanmasından sonra örgüt lideri olduğu belirlenen M.Ü. ve M.Y. isimli zanlıların kendilerini ihbar ettiğini düşündükleri bir kişiyi öldürme planı kurduğunu M.Ü. isimli çete liderinin Ayvalık'ta bulunan adamları ile birlikte İzmir'e geldiğini belirleyen ekipler, İzmir, Menemen ve Çeşme'de düzenlenen operasyon ile M.Ü., M.Y., B.E., A.Y., M.Z.S., T.S., E.Ç., G.A., V.Y., A.K. ve Afganistan uyruklu Z.H. isimli zanlıları yakaladı. Zanlılar ile birlikte 25 adet can yeleği de ele geçirildi.

İfadeleri alınan zanlılardan 2'si serbest bırakılırken, 9 zanlı adliyeye sevk edildi.

iha
Yayın Tarihi : 10 Temmuz 2009 Cuma 12:52:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?