23
Ekim
2024
Çarşamba
İZMİR

İnsan tacirleri gözaltına alındı

İZMİR'DE GÖÇMEN KAÇAKÇILIĞI OPERASYONU

İzmir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi Mali Suçlar Büro Amirliği ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda, kaçak olarak Türkiye'ye gelen yabancı uyruklu kişileri para karşılığı yasa dışı yollardan Yunanistan'a geçirmeye çalıştıkları ileri sürülen şebekeye yönelik operasyon yapıldı. Operasyonda, organizasyonda yer aldıkları iddiasıyla 7 kişi gözaltına alınırken, 27 mülteci yakalandı.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Mali Suçlar Büro Amirliği ekipleri, yasa dışı geçiş organizasyonlarına yönelik sürdürdüğü çalışmalar sırasında, A.E., E.K., K.G. ve H.K.'nın ele başılığında bir grubun kaçakları para karşılığı yasa dışı yollardan yurt dışına geçirdikleri bilgisi üzerine takip başlattı. Ekipler, izledikleri grubun yeni bir organizasyon içerisinde olduğunu ve Basmane semtinden minibüsle kaçakları Balıkesir Altınoluk'a götürdüklerini tespit edince operasyon başlattı. Operasyonda, güvenlik güçlerinin kontrolüne karşı yol güzergahında eskortluk yapan bir otomobil ile birkaç kilometre gerisinden gelen mültecileri taşıyan minibüs Aliağa ilçesinde durduruldu.

Operasyonda, organizasyonu yürüttükleri ileri sürülen A.E., E.K., K.G. ve H.K.'nın da aralarında yer aldığı yedi Türk ile yasa dışı yollardan Yunanistan'a geçmek isteyen 27 mülteci yakalandı. Mülteciler Yabancılar Şube Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi.

Organizasyonu yürüten 7 kişi de gözaltına alındı. Sorguları tamamlanan 7 kişi, yasa dışı geçiş organizasyonunda yer aldıkları iddiasıyla adliyeye sevk edildi.

İZMİR'DE GÖÇMEN KAÇAKÇILIĞI OPERASYONU
İZMİR'DE GÖÇMEN KAÇAKÇILIĞI OPERASYONU
İHA
Yayın Tarihi : 24 Aralık 2009 Perşembe 18:25:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?