23
Ekim
2024
Çarşamba
İZMİR

İPAF Fuarı'na büyük ilgi

Yağmur Fuarcılık'ın düzenlediği, İPAF 12. Uluslararası Plastik&Ambalaj Teknolojileri ve Ürünleri Fuarı büyük ilgi gördü. Özellikle hafta sonunda çok sayıda makine satışı gerçekleşti.

Geçen Perşembe günü Uluslararası İzmir Fuar Alanı'nda açılan İPAF 12. Uluslararası Plastik&Ambalaj Teknolojileri ve Ürünleri Fuarı dört gün sürdü. Dünyada yaşanan ekonomik krizin etkisiyle Türkiye piyasalarındaki daralmayı göz önünde bulunduran fuar katılımcılarının beklentileri yüksek değildi.

Özellikle hafta sonunda profesyonellerin fuar için İzmir'e akın etmesi organizasyonu hedeflerinin üzerine taşıdı. Fuarın plastik bölümünde, enjeksiyon, ekstrüder, şişirme, rotasyon, kalıp ve robot teknolojileri, plastik işleme yan sistemleri ve proses uygulamalarının yanı sıra plastik hammadde, bileşik, boya, katkı alaşımları profesyonel ziyaretçilerin ilgisini çekti.

İPAF Fuarı'nda ambalaj firmalarına ayrılan bölümde ise sergilenen ambalajlama / paketleme makineleri, dolum makineleri, ambalajlama destek ve otomasyon sistemleri, ambalaj malzemeleri, ambalajlama yan malzemeleri ve ürünleri beğeni topladı.

Sektördeki gelişmeleri, yılların Ar-Ge çalışmaları ve yeni uygulamaları başarıyla stantlarına taşıyan katılımcı kurumsal firmaların yüzü güldü. Çok sayıda makinenin üzerine "satılmıştır" ibareleri asıldı. Ekonomik daralma olmasına rağmen profesyonellerin ilgisinden oldukça memnun kaldıklarını belirten katılımcılar, verimli bir fuar dönemi geçirdiklerini bildirdi. Birçok fuarda erteleme ve iptallerin yaşandığı dönemde 12 yıldır İzmir'de düzenledikleri organizasyonun gerçekleşmesi konusunda bir an bile tereddüt etmediklerini belirten Yağmur Fuarcılık Genel Müdürü Yüksel Kaya, sektörle iyi günde de kötü günde de
birlikte olduklarının en güzel göstergesinin son fuar olduğunu ifade etti.

İPAF 2009'a katılanların önceki yılların katılımcılarından daha memnun olacakları tahmininin gerçeğe dönüştüğünü anlatan Kaya, şunları söyledi: "Sıkıntılı bir fuar hazırlık dönemi yaşadık. İstedik ki sıkıntıyı biz yaşayalım sektöre rahat bir nefes aldıralım. Türkiye ve dünyanın dört bir yanından gelen profesyonel ziyaretçiler sektörü canlandıracak, alıma yönelik ciddi kararlar aldı. Katılımcılardan aldığım izlenimler fuarın altın değerinde geçtiğini gösteriyor. Bu aşkla İPAF 2010 çalışmalarına başladık."

 

iha
Yayın Tarihi : 3 Mayıs 2009 Pazar 16:20:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?