23
Ekim
2024
Çarşamba
İZMİR

İşte AKP'nin İzmir anketi

AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, İzmir Büyükşehir Belediyesi için Şubat ve Mart aylarında gerçekleştirilen anketin sonuçlarını açıkladı.

18 Mart 2009 tarihindeh itibaren internet adresinden anketin sonuçlarının yayınlanacağını dile getiren Şengül, “Mart ayı başında yapılan ankete göre AK Parti'nin oylarında artış olmadığını azaldığını söyleyenlere bu anketle yanıt veriyoruz. AK Parti 22 Temmuz 2007'deki Milletvekilliği seçim sonuçlarında yüzde 30.9 oy alırken, şu anda oylarını 38.8'e çıkardı” dedi. CHP'nin sürekli kan kaybettiğine dikkat çeken Şengül, “Son haftada oylarımızın artarak katlanacağını biliyoruz. Bunun için çalışıyoruz. Seçimi almaya hazırız” diye konuştu.

AK Parti İl Başkanlığı'nın Kentleşme ve Çevre Bilim uzmanlarından oluşan bir ekip tarafından hazırlattığı seçmen beklentileri ve siyasi eğilimler araştırması rapor haline getirildi. BUPAR Araştırma ve Danışmanlık Ltd. Şti. tarafından yeni sınırlar dahilinde hazırlanan anket sonucuna göre, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi yapılacak olsa partilerin alacağı oy oranları tek tek çıkarıldı.

28 Mart Belediye Başkanlığı seçim sonuçlarında 32.6 oranında oy alan AK Parti, anket sonucuna göre oy oranını 38.8'e çıkardı. CHP'nin oy oranı ise önceki seçimlerde 47.2 iken anket sonucuna göre 43.2'ye düştü. 28 Mart 2004 Belediye seçimlerinde yüzde 4.1 olan oy oranı ankete göre 7.4'e yükseldi. Kararsızların sayısında ise düşüş görüldü. 28 Mart seçimlerinde yüzdelik oranı 16.1 olan kararsızlar anket sonucuna göre 10.6'ya düştü.

AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, belediye hizmetleri ve memnuniyet araştırması teknikleri uygulanarak gerçekleştirilen anketin yüz yüze yöntemiyle uygulandığını söyledi. Araştırmanın İzmir Büyükşehir Belediyesi sınırları içerisinde 16 ilçede farklı sosyo-ekonomik ve sosyo-demografik grublardan seçilmiş 2992 kişi ile görüşülerek gerçekleştirildiğine dikkat çeken Şengül, şöyle konuştu: “Araştırma yüzde 46'sı kadın yüzde 54'ü erkek olan vatandaşlarla gerçekleştirildi. Anket sonucu gösteriyor ki CHP 5 yıl önceki seçim yüzdesini düşürmüştür. Sürekli bir kan kaybetme durumu söz konusudur. Seçimlerin son haftasında da yapılan çalışmalarla seçimi alacağız. Anket sonucu 19 Mart gününden itibaren internet adresimizden görülebilir, incelenebilir.”

 

iha
Yayın Tarihi : 19 Mart 2009 Perşembe 09:44:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?