23
Ekim
2024
Çarşamba
İZMİR

İTB tarımın yıldızlarını arıyor

İzmir Ticaret Borsası (İTB) Başkanı Işınsu Kestelli, Türkiye’nin en eski borsalarından olan İTB’nin, tarım sektörünün geliştirilmesi ve rekabet gücünün arttırılması için düzenlediği Tarımın Yıldızları Yarışması ile bilinçli üretimin yaygınlaştırılması, verimliliğin arttırılması ve teknolojinin etkin kullanılmasını hedeflediğini söyledi. Kestelli, yarışmanın son başvuru tarihinin 17 Temmuz 2009 olarak belirlendiğini bildirdi.

İTB Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli, Tarımın Yıldızları Yarışması’na ilişkin bilgilendirme toplantısı düzenledi. Toplantıda konuşan Kestelli, 2007 yılından bu yana düzenlenen yarışmanın kamuoyunda tarım sektörüne farkındalık yaratılması açısından da büyük önem taşıdığını ifade etti.

Yarışmanın pamuk, üzüm, incir ve zeytin olmak üzere dört üretim dalında gerçekleştirileceği bilgisini veren Kestelli, “Bu yarışma ile bilinçli üretimin yaygınlaştırılması, verimliliğin arttırılması, teknolojinin etkin kullanılması, üretimin ve üreticinin teşvik edilmesi amaçlanmıştır. Bu yarışma aynı zamanda kamuoyunda tarım sektörüne farkındalık yaratılması açısından da büyük önem taşımakta, modern üretim tekniklerini kullanan araştırmacı üreticilerin bulunması herkesi olduğu gibi bizleri de motive etmektedir” dedi.

Kestelli, yarışmaya Ege Bölgesi’nde yer alan ve 0-199 dekar arazide üretim gerçekleştiren, çiftçi kayıt sistemine dahil bütün üreticilerin katılabileceğini de bildirdi. Tarımın yıldızı seçilecek üreticilerde, yeniliklere açık olma, bilinçli üretim yapma, kaliteli üretim gerçekleştirme gibi özelliklerin dikkate alınacağını vurgulayan Kestelli, yarışmaya son başvuru tarihinin 17 Temmuz 2009 olarak belirlendiğini kaydetti.

Kestelli, yarışmaya başvuru koşullarına ilişkin şu bilgileri verdi: “Yarışmaya başvuru için borsamızdan ya da web sitemizden elde edilecek katılım formunun doldurulması ve şahsen teslim edilmesi veya formun e-mail, posta veya faks yolu ile gönderilmesi gerekmektedir. Her ürün için ‘Tarımın Yıldızı’ seçilecek üreticilere 5 bin TL, ayrıca her üretim dalında ikişer kişiye bin TL mansiyon ödülü verilecek, ayrıca sponsor firmalar tarafından da çeşitli ödüller dağıtılacaktır. Ödül töreni için belirlenecek tarih daha sonra ilan edilecektir.”

Hükümetin açıkladığı önlem paketlerine yönelik yapılan açıklamalarda tarıma yeterli teşviğin verilmediğinin gündeme getirildiğini hatırlatan Kestelli, konu ile ilgili olarak tarım sektörünün sıkıntılarını, önümüzdeki hafta İzmir’e gelecek olan Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker’e ileteceklerini sözlerine ekledi.
 

iha
Yayın Tarihi : 10 Haziran 2009 Çarşamba 15:10:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?