23
Ekim
2024
Çarşamba
İZMİR

İzmarit timi işbaşı yaptı

Sürücülerin söndürmeden attığı izmaritlerin yol kenarlarındaki kuruotları ve ağaçları tutuşturmasının önüne geçmek için ekip kuruldu

İzmir Orman Bölge Müdürlüğü, yangınların önüne geçebilmek için bir tedbir daha aldı. İzmarit timleri oluşturuldu. Özel ekip, 53 motosikletle otoyollarda işbaşı yaptı. Araçlardan atılan söndürülmeyen izmaritlerin yeşili karartmaması için devriye geziliyor.

Ayrıca, 24 minibüs ve kamyonetle de diğer yollarda, kritik bölgelerdeki ormanlarla piknik alanlarında duman kontrolü gerçekleştiriliyor. İzmaritlerin ağaçları nasıl kül ettiği de anlatılıyor, vatandaşlara uyarılarda bulunuluyor.

Müdür Yardımcısı Mithat Ateş, gözlerinin sorumluluk sahalarındaki ormanlarda olduğunu belirtiyor. Ateş, aldıkları tüm önlemlere ve uyarılara rağmen çıkan yangınların yüzde 93’ünün ihmalden, dikkatsizlikten kaynaklandığına işaret ediyor. Mithat Ateş, şunları söylüyor:“Sönmemiş sigara izmariti, bağ, bahçe ve tarla temizliğiyle piknik ateşi en çok karşılaştığımız yangın sebepleri. Yeşili korumanın yolu toplumun bilinçlenmesinden, eğitimden geçiyor. 30 dakikada kül olan orman 30 yılda geriye zor geliyor. Araçlardan sigara izmariti atılmasın, yeşile yazık olmasın.”
 

Milliyet Ege
Yayın Tarihi : 15 Temmuz 2009 Çarşamba 09:44:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?