23
Ekim
2024
Çarşamba
İZMİR

İzmir'den demokrasi örneği

Bugüne kadar tüm çalışmalarında sivil toplum örgütleri, üniversiteler ve konunun uzmanları ile görüş alışverişinde bulunan, farklı görüşleri hayata geçirmek adına çeşitli ulusal yarışmalar düzenleyen İzmir Büyükşehir Belediyesi, toplumun geniş kesimlerinin görüşlerini almaya devam ediyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından halen ön çalışmaları devam eden ve tüzük hazırlanmasında son aşamaya gelen projelerle farklı alanlarda kent meclisleri oluşturulacak ve demokrasi adına önemli bir adım daha atılmış olacak. Akıl ve bilimi rehber edinerek toplumun tüm kesimleriyle "konsensüs içinde" çalışmaya her zaman büyük özen gösterdiklerini söyleyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, "İzmir, tarihin her döneminde demokrasi kültürü ile örnek olmuştur. Biz bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonraki çalışmalarımızı da kentin üniversiteleri, iş dünyası temsilcileri, sivil toplum örgütleri, kanaat önderleri, muhtarları, meslek odaları ve halkımız ile el ele vererek yürüteceğiz. İzmir, ortak akıl sayesinde çok daha ilerilere gidecektir" dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, demokrasi kültürünün geliştirilmesi konusunda bu yılki ilk çalışmasını, Haziran ayı sonunda toplayacağı İzmir Ekonomik Kalkınma Koordinasyon Kurulu ile gerçekleştirecek. "Kadın Meclisi", "Engelli Meclisi" ve "Gençlik Meclisi" kurulması konusunda devam eden hukuki alt yapı çalışmaları, gerekli yasal düzenlemelerle işlerlik kazanacak.

Kentteki meslek odaları, meslek örgütleri, sivil toplum örgütleri, muhtarlar, üniversitelerin katılacağı meclisler, kent demokrasisi açısından örnek uygulamalar olacak. İzmir Büyükşehir Belediyesi, kuracağı bu meclislerle, toplumun her kesimine mensup temsilcilerin sahip olduğu kitlesel ve bireysel potansiyeli tek çatı altında toplayarak, yaşamın her alanında ve kent yönetiminde katılımcı rol almalarını hedefliyor.

Hazırlanan tüzükle, kurulacak meclislerde vakıf, dernek ve sivil toplum kuruluşlarının da yer almaları ve aktif rol üstlenmeleri sağlanacak. Buralarda öne çıkacak olan görüşler, Büyükşehir Belediyesi'nin kadın, gençlik, çocuk ve engelli konularında uygulayacağı çalışmalara yardımcı olacak ve yönlendirecek.

iha
Yayın Tarihi : 24 Mayıs 2009 Pazar 12:14:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?