23
Ekim
2024
Çarşamba
İZMİR

İzmir'e Mart karı

İzmir'in yüksek kesimlerine kar yağdı. Kara alışkın olmayan İzmirliler bol bol kartopu oynadı. Trafikte seyir halindeyken kar yağdığını gören ve araçlarını kenara çekerek kar yağışını fotoğrağ makinaları ile kameraya çeken vatandaşlar, Mart ayında kar yağışının kendilerini şaşırttığını söyledi.

Yağan karı toplayıp yiyen bir vatandaş, "Kar çok güzel ve faydalı. Görünce dayanamadık. Toplayıp yiyoruz, kar yemek şifa verir" dedi. Sabuncubeli mevkiinde görevli trafik polisleri de kar yağışını fırsat bilip birbirlerinin fotoğrafını çekerken, "Şimdiye kadar ceza kesmek için fotoğraf çektik. Bu sefer hatıra olsun diye kar fotoğrafı çekiyoruz" dediler.

İzmir Meteoroloji Bölge Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, İzmir ve çevresinde son yağışların 20 kilogram civarında olduğu ve yağışların öğleden sonra kesilmesinin beklendiği belirtildi. Ege Bölgesi'nin iç kesimlerinde kar yağışı beklenirken, çiftçilerin bu gece don olayına karşı dikkatli olmaları gerektiği ifade edildi. Cumartesi gününden itibaren Orta Akdeniz üzerinden gelen yağışlı havanın İzmir ve çevresinde etkili olacağı, sıcaklıklarda bir hafta boyunca önemli bir değişiklik olmayacağı belirtildi.

iha
Yayın Tarihi : 19 Mart 2009 Perşembe 15:00:09
Güncelleme :19 Mart 2009 Perşembe 15:10:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?