23
Ekim
2024
Çarşamba
İZMİR

İzmir’in ciğeri yandı

Bornova’da çıkan yangında 200 hektar kızılçam ormanı kül oldu. Alevlerin tehdit ettiği yerleşim yerlerindeki halk, evlerini terk etmek zorunda kaldı

İzmir’in Bornova İlçesi’ne bağlı Çiçekli Köyü yakınlarında henüz belirlenemeyen bir nedenle çıkan yangında, 200 hektarlık kızılçam ormanı kül oldu. Alevlerin tehdit ettiği yerleşim yerlerinden Evka-3 semti ile İzyuva bölgesinde oturanlar büyük korku yaşadı. Orman yakınlarında oturanlar evlerini terk etti.

Dün saat 15.45’de Çiçekli Köyü doğusundaki ormanlık alanda belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Dumanları gören görevliler ve vatandaşlar İzmir Orman Bölge Müdürlüğü’ne bilgi verdi. Rüzgârın da etkisiyle kısa sürede genişleyen alevler, kızılçam ağaçlarıyla kaplı ormanda yayıldı. İzmir Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri karadan yangına müdahale ederken, toplam 9 amfibi uçak ve 7 helikopter yangını söndürmeye çalıştı.

İzmir-Manisa karayoluna yaklaşık bir kilometre uzaklıkta başlayıp, İzmir yönüne ilerleyen alevler, kentin Manisa çıkışındaki Bornova İlçesi’nde Evka-3 semti ile İzyuva Kooperatifi’nin bulunduğu bölgeye yaklaştı. Büyük korku yaşayan çok sayıda aile, çocuklarını alıp evlerini ve bölgeyi terk etti. Ekiplerin havadan ve karadan yoğun mücadelesiyle alevler yerleşim yerlerine zarar vermeden söndürüldü.
 

Milliyet
Yayın Tarihi : 18 Temmuz 2009 Cumartesi 09:23:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?