23
Ekim
2024
Çarşamba
İZMİR

İzmirliler’in kalbi kazanacak

İZMİRLİLER’İN KALBİ KAZANACAK

T.C. Sağlık Bakanlığı himayesinde ve Türk Kardiyoloji Derneği öncülüğünde bir araya gelen beş uzmanlık derneğinin Pfizer’in koşulsuz katkıları ile yürüttüğü ‘Kalbinizi koruyun. İçinde sevdikleriniz var.’ kampanyası, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve yerel belediyelerinin işbirliğiyle, 2 Kasım ile 12 Kasım tarihleri arasında İzmir’de 5 halk bilinçlendirme programı düzenleyecek.

Programlarla İzmirlilerin kalp ve damar sağlığı ile ilgili bilinçlendirilmesi ve programa katılanların 10 yıl içinde kalp hastalığı geçirme risklerinin ölçülmesi amaçlandığı öğrenildi. Kampanya kapsamında ayrıca, İzmir ve İstanbul Sağlık Müdürlüğü’nün katkılarıyla doktorlara yönelik yapılacak 2 program ile hekimlere, kalp ve damar sağlığında değiştirilebilir risk faktörlerine müdahale konusunda güncel bilgilere aktarılacak. Programlar sonunda 2 bin 500 İzmirliye ulaşılması ve 450 hekime eğitim verilmesi hedefleniyor.

Kalp ve damar hastalıklarını önlemek ve bu nedenle oluşan ölümleri azaltmak amacıyla, T.C. Sağlık Bakanlığı himayesinde ve Türk Kardiyoloji Derneği(TKD) öncülüğünde bir araya gelen Türk İç Hastalıkları Uzmanlık Derneği, Türk Nöroloji Derneği, Türkiye Endokrinoloji ve Metabolizma Derneği ve Türk Hipertansiyon ve Böbrek Hastalıkları Derneği’nin, Pfizer’in koşulsuz katkıları ile 2007 yılında başlattığı ‘Kalbinizi koruyun. İçinde sevdikleriniz var’ eğitim ve toplum bilinçlendirme kampanyasının geride kalan iki yılda, farklı şehirlerde yerel belediyeler işbirliğiyle 18 program gerçekleştirilirken, yaklaşık 5 bin kişiye kalp-damar hastalığı risk ölçümü yapıldı. İzmir’de gerçekleşecek programların tamamlanması ve diğer illerde yapılan programlarla birlikte, kampanya kapsamında yıl sonuna kadar toplam 7 bin kişiye ulaşılması hedefleniyor.

İZMİRLİLER’İN KALBİ KAZANACAK
İZMİRLİLER’İN KALBİ KAZANACAK
İHA
Yayın Tarihi : 31 Ekim 2009 Cumartesi 10:32:03
Güncelleme :31 Ekim 2009 Cumartesi 12:01:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?