23
Ekim
2024
Çarşamba
İZMİR

İZSU çalışanları Giresun'dan döndü

Giresun'da yaşanan sel felaketinin ardından afet bölgesine giderek bir aydır hizmet veren İZSU çalışanları İzmir'e döndü. Genel Müdür Ahmet Alpaslan, törenle karşıladığı personeline özverili ve başarılı çalışmaları nedeniyle teşekkür etti.

Geçtiğimiz ay meydana gelen sel felaketiyle büyük yara alan Giresun, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin de katkılarıyla ayağa kaldırıldı. 1 aydır çeşitli birimleri ile bölgeye personel ve ekipman desteği sağlayan Büyükşehir Belediyesi'nin, bölgede kalan son çalışanları da İzmir'e döndü. Afet bölgesinde hizmet veren İZSU ekipleri, kentteki tüm kanalları temizleyerek Giresun'un toparlanmasına önemli katkı sağladı. 1 ay süresince evlerinden uzakta görev yapan 10 İZSU çalışanı, Genel Müdür Ahmet Alpaslan ve bağlı oldukları birimlerin yöneticileri tarafından karşılandı.

Bölgede görev yapan personele sergiledikleri başarılı ve özverili çalışmalar nedeniyle teşekkür eden Alpaslan, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin sel felaketi ile boğuşan Giresun halkının yardımına herkesten önce koştuğunu belirterek, kentteki yerel yöneticilerle ve halkla bu sayede çok sıcak ilişkiler kurulduğunu söyledi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun talimatıyla İZSU Genel Müdürlüğü'nün bölgeye yetişmiş personeli ve modern teçhizatıyla yardıma koştuğunu dile getiren Ahmet Alparslan, Giresun'un altyapısının toparlanmasında, sel nedeniyle tıkanan kanalların açılmasında önemli katkılar sağlandığını vurguladı.

Afet bölgesinde görev yapan personelden Levent Orbay ve Özcan Semiz ise bir aydır ailelerinden uzak kaldıklarını ancak yaptıkları hizmetler sayesinde Giresun halkının gönlünü kazandıklarını belirterek, oradan tüm İzmir'e selam getirdiklerini söyledi. İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, İtfaiye ve Fen İşleri Daire Başkanlığı ekiplerinden oluşan 32 kişilik özel ekip, sel felaketi yaşayan Giresun'da 10 adet motopomp, 2 konteyner, 3 kamyonet, 3 kombine kanal açma aracı, içinde 3 ton su bulunan 1 arazöz, 1 tam donanımlı AKS 110 aracı, çadır, seyyar jeneratör çeşitli araç-gereç, sağlık malzemesi ve kurtarma malzemesi ile hizmet verdi.

 

iha
Yayın Tarihi : 2 Eylül 2009 Çarşamba 10:52:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?