23
Ekim
2024
Çarşamba
İZMİR

İZTO'da aidatlara gecikme zammı yok

İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, aidat borcu olan üyelerin, borçlarının tamamını ödemeleri halinde gecikme zammı alınmayacağını açıkladı.

Resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren uygulamanın 28 Ağustos 2009 tarihine kadar geçerli olacağını ifade eden Demirtaş, birikmiş aidat borçlarının tamamını 6 ay içerisinde ödeyen üyelerin, gecikme zamlarının silineceğini ifade etti.

Piyasada ciddi bir durgunluk yaşandığına ve birçok işletmenin kapanma noktasına geldiğine dikkat çeken Demirtaş, “Ekonomik krizden sadece ülkemiz ve sektörlerimiz değil kentimiz de nasibini aldı. Piyasada yaprak kımıldamıyor ve üyelerimiz alacaklarını tahsil edemiyor. Bu sıkıntılı süreçte, aidat borçlarının gecikme zamlarına af getirilmesi uygulamasının, az da olsa üyelerimize olumlu katkısının olacağını düşünüyoruz” dedi.

İZTO'da borcu olan tüm üyelerin altı ay içerisinde borcunu ödemesi halinde yaklaşık 7.5 milyon TL’ye ulaşan gecikme zammının silineceğini belirten Demirtaş, “Üyelerimizin kayıt ücreti, yıllık aidat, munzam aidat borcu toplam 19 milyon TL. Belirtilen sürede borçların tamamının ödenmesi, bu rakamın 7.5 milyon TL’lik bölümünün silinmesi anlamına geliyor. Borçları nedeniyle üyelikleri askıya alınan yaklaşık 20.000 üyemizin bu fırsatı değerlendirmesini bekliyoruz” diye konuştu.

Hükümetin, esnaf ve tüccarı rahatlatacak uygulamaları biran önce hayata geçirmesi gerektiğini sözlerine ekleyen Demirtaş, “Biz Oda olarak, kent ekonomisi ile ilgili her türlü sorunu yakından takip ederek, bu sorunların yerinde ve zamanında çözülmesi için tüm olanaklarımızı seferber ediyoruz. Ancak tabi ki hükümetimizden çok önemli beklentilerimiz var. Finansal darboğaz içinde olan üyelerimizin, vergi ve sosyal güvenlik borçlarının ertelenmesine dair taleplerimizin de biran önce değerlendirilmeye alınmasını istiyoruz” dedi.

iha
Yayın Tarihi : 15 Mart 2009 Pazar 13:45:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?