23
Ekim
2024
Çarşamba
İZMİR

Kadına şiddete karşı ayakkabılı eylem

ŞİDDETE KARŞI AYAKKABILI EYLEM

25 Kasım Kadın Yönelik Şiddetle Mücadele Günü dolayısıyla kadınlar mesajlarını çeşitli şekillerde vermeyi sürdürüyor. Bu eylemlerden bir tanesi de Ege Üniversitesi'nde yapıldı. İzmir Bağımsız Kadın İnsiyatifi adlı oluşumun düzenlediği ilginç eylem görenleri şaşkına uğrattı.

İzmir Bağımsız Kadın İnsiyatifi, öğrencilerin en yoğun olduğu öğle saatlerinde ayakkabılı eylem düzenledi. Bir grup kadın, ayakkabılarının yanına, gazetelerin üçüncü sayfalarından alıntılanmış, kadına yönelik hem psikolojik hem fiziksel şiddet içeren yazılar koyarak sessiz eylem gerçekleştirdi.

Psikolojik şiddet de dahil tüm şiddet çeşitlerinin anlatılmaya çalışıldığı eylemde, ayakkabıların kullanım nedeni ise; geleneklerimize göre ölen insanları simgelemesi için cenazelerde kapının önüne ayakkabı konulması ve her ayakkabının bir kadını simgelemesi olarak belirtiliyor. Dünyanın yarısının diğer bir yarısı tarafından şiddete maruz kaldığını düşündüklerini belirten topluluk üyeleri, “Bütün kadınların bizimle beraber bu eylemi yapmasını istiyoruz” dediler.

Amaçlarının şiddeti görünür kılarak, kadına yönelik şiddete dur demek olduğunu belirten topluluk, kadın sığınma evlerinin arttırılmasını ve karanlık sokakların ışıklandırılmasını talep ediyor.

Kadına yönelik şiddetin senenin bir günü değil her günü hatırlanması ve mücadele edilmesi gerektiğini vurgulayan grup üyeleri, bundan böyle her ay şiddete uğrayan kadınlar için sessiz eylem düzenleyeceklerini belirtti.

ŞİDDETE KARŞI AYAKKABILI EYLEM
ŞİDDETE KARŞI AYAKKABILI EYLEM
İHA
Yayın Tarihi : 26 Kasım 2009 Perşembe 11:37:03
Güncelleme :26 Kasım 2009 Perşembe 14:00:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?