23
Ekim
2024
Çarşamba
İZMİR

Kamulaştırmaya 42 milyon TL

İzmir Büyükşehir Belediyesi, yıllardır hayata geçirilmeyi bekleyen pek çok projeyi kente kazandırma yolunda somut adımlar atmaya devam ediyor.

Bu çalışmalar sırasında, kamulaştırmalar önemli bir yer tutuyor. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun "zor işleri severim" sözü ve bakış açısıyla kent gündemine aldığı ve çözüme ulaştırdığı projelerden olan Bornova Yüzbaşı İbrahim Hakkı Caddesi ve Yavuz Caddesi için ödenen kamulaştırma giderlerinin büyüklüğü, yapılan işin önemini bir kez daha ortaya koyuyor.

İlk kez 28 yıl önce İmar ve İskan Bakanlığı'nca onaylı Bornova İmar Planı'nda ulaşım aksı olarak yer alan Yüzbaşı İbrahim Hakkı Caddesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından imar planlarına uygun hale getirilerek açıldı. Bornova için yeni bir alternatif güzergah oluşturan ve karayolu köprüsü ile kesintisiz ulaşımın sağlandığı Yüzbaşı İbrahim Hakkı Caddesi 1. ve 2. kısımları için bugüne kadar 12 milyon TL'lik kamulaştırma bedeli ödendi. Yine bu caddeyi kuzeyden dik kesen ve bu kesişimde bir karayolu köprüsü ile Atatürk Mahallesi'ne kadar kesintisiz ulaşım sağlanan Yavuz Caddesi için yapılan kamulaştırma gideri ise 5 milyon 100 bin TL'ye ulaştı.

Ankara Caddesi'nden Bornova'nın iç bölgelerine girişi sağlayan ve Karayolları tarafından inşa edilen Bornova Köprülü Kavşağı'nın( Hamdi Dalan kavşağı olarak anılan) 24 milyon 790 bin TL tutan kamulaştırma bedeli de yine İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından ödendi. Bornova trafiğine yeni güzergahlar, ilçeye yeni giriş yolu ve kesintisiz ulaşım sağlayan bu üç projenin kamulaştırma bedelleri toplamı 41 milyon 890 bin TL'ye ulaştı.
 

iha
Yayın Tarihi : 7 Temmuz 2009 Salı 14:40:19
Güncelleme :7 Temmuz 2009 Salı 14:56:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?