23
Ekim
2024
Çarşamba
İZMİR

Kamyoncuları dolandırdı

İzmir'de, yük verme vaadiyle kamyon sürücülerini dolandıran bir şahıs yakalandı.

İzmir'de, bazı kamyon sürücülerini değişik tarihlerde yük verme vaadiyle paralarını alarak dolandıran hırsız yakalandı. Kamyon şoförü Ubeydullah Aydın'ı cep telefonundan arayarak Torbalı ilçesinden kamyona mal yükleyeceğini belirten dolandırıcı Ferhat S., Ubeydullah Aydın Torbalı'ya hareket ettiği sırada kendisini tekrar arayarak verdiği adrese gitmesini ve orada kendisini bekleyen kişide bir paketi bulunduğunu, paketi 300 TL karşılığında almasını istedi.

Dolandırıcı Ferhat S.'nin bu isteği karşısında şüphelenen kamyon şoförü, durumu Işıkkent Nakliyeciler Sitesi'ndeki komisyonculara anlattığında dolandırılmak üzere olduğunu anlayıp polise haber verdi. Polis ekipleri kamyon şoförüyle işbirliği yaparak dolandırıcının bahsettiği adrese gitti. Adreste bekleyen Ferhat S.'nin elindeki paketi kamyon şoförüne vermesi ve parayı alması üzerine polisler dolandırıcıyı yakaladı. Dolandırıcının daha önce de dört kamyoncuyu aynı yöntemle dolandırdığı ve paralarını aldığı anlaşıldı. Ferhat S., dolandırıcılık suçundan adliyeye sevk edildi.

KAPKAÇÇI YAKALANDI
İzmir polisi ayrıca, önceki gün Alsancak semtinde kapkaç yöntemiyle hırsızlık yapan bir şahsı yakaladı. Zeynep Damla Oral (22) sokakta cep telefonuyla konuşarak yürüdüğü sırada Hüseyin Ç. isimli zanlı kolundaki çantayı alarak kaçtı. Yaşı küçük olan Erdi K. da zanlıya yardım ederken Zeynep Damla Oral'ın ağzını kapadı. Mağdure ile hırsızlar arasında kısa süreli boğuşma yaşandı. Hırsızlar mağdurenin verdiği bilgilere dayanılarak tren yolunda yakalandı. Hırsızların 189 TL'yi alarak çantayı tren yoluna attıkları öğrenildi.

iha
Yayın Tarihi : 29 Ocak 2009 Perşembe 15:33:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?