23
Ekim
2024
Çarşamba
İZMİR

Karabağlar’a Çin modeli fuar

İZMİRLİ MOBİLYACILARA ÇİN MODELİ FUAR

İzmir'in yeni ilçesi Karabağlar'da en önemli sıkıntının istihdam olduğunu belirleyen Belediye, bölgenin lokomotif sektörü mobilyacılığın geliştirilmesi için var gücüyle çalışmaya başladı. Eğitim ve üretim alanında projelerini hayata geçirecek olan kurumlar, şimdi de sektörel tanıtım için kolları sıvadı. İlçede sürekli mobilya fuarı oluşturulması projesi kapsamında bir heyet Çin'in Guangzhou kentine gidiyor. 3 Kasım'da başlayacak inceleme gezisine katılacak olan İzmir Mobilyacılar Odası Başkanı Mustafa Kara, "Uzun zamandır hayalimizde olan projeyi hayata geçirmek arzusundayız" dedi.

Mobilyacıların nitelikli eleman sıkıntısını bitirmek için Belediye ve İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ile protokol imzalayan Başkan Kara mobilyacılara yeni bir üretim alanı oluşturmak için çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor. Mobilyacılık alanında bir Meslek Yüksek Okulunu ilçeye kazandırmaya çalışan Başkan Mustafa Kara, uzun yıllardır hayalini kurduğu bir başka projeyi ilçenin gündemine getirdi.

Gezi hakkında bilgi veren İzmir Mobilyacılar Odası Başkanı Mustafa Kara, uzun zamandır hayalini kurdukları projeyi hayata geçirmek istediklerini söyledi. Başkan Kara: "Bu proje bu günden yarına bir saman alevi projesi değildir. Yıllardır hayalini kurduğumuz ama bir türlüde uygun ortamı bulamadığımız için hayata geçiremediğimiz bir projedir. Sürekli sergi veya Fuar Merkezi projemizi oluşturmuştuk. Ama projeye nihai halini vermeden önce bunun bir başarılı örneğini gördüğümüz kente gidiyoruz. Çin dünyanın dört bir yanına mobilya gönderiyor. Bunu da Guangzhou kendindeki yılın 165 günü açık olan mobilya merkezinden yapıyor. Tek hedefimiz İzmir'in mobilya ihracatını arttırmaktır. Buda oluşturulacak merkezle gerçekleşecektir. İsteğimiz uzun zamandır hayalini kurduğumuz projenin hayata geçtiğini görmek"dedi.

 

MOBİLYACILARA SÜREKLİ FUAR

CHP İzmir Milletvekili Abdurrezzak Erten, Karabağalar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm , Karabağlar Belediye Başkan Yardımcısı Cengiz Türksoy, İzmir Büyükşehir Teftiş Kurulu Başkanı Hulusi Gülşen ve İzmir Mobilyacılar Odası Başkanı Mustafa Kara'dan oluşan heyetin 3 Kasım'da inceleme gezisinde fuar merkezlerinin ziyaret edilmesi planlanıyor. Yetkililerden bilgi alacak olan heyet, aynı projenin daha güncelleştirilerek Karabağlar ilçesinde uygulanması için bir çalışma başlatacak. 6 gün sürecek olan inceleme gezisinde heyet, ihraç ürünlerinin tanıtımı, ihracatçı firmalarımızın yurtdışı pazar paylarında artış sağlanması ve iki ülke iş çevreleri arasında işbirliği imkânlarını arttırabilmek amacıyla yoğun görüşmeler gerçekleştirecek.

İZMİRLİ MOBİLYACILARA ÇİN MODELİ FUAR
İZMİRLİ MOBİLYACILARA ÇİN MODELİ FUAR
İHA
Yayın Tarihi : 3 Kasım 2009 Salı 15:15:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?