23
Ekim
2024
Çarşamba
İZMİR

Karabağlar'a Kocaoğlu sözü

İzmir'in yeni ilçesi Karabağlar'daki en önemli sorununun plansız yapılaşma olduğunu söyleyen Aziz Kocaoğlu, "İhtiyaçları biliyoruz. İşi biliyoruz. Gerekeni yapacağız" dedi.

Seçim gezilerini ara vermeden sürdüren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP Adayı Aziz Kocaoğlu, Karabağlar'ın Cennetçeşme, Yurtoğlu, Yüzbaşı Şerafettin mahalleleri ile Eskiizmir, Limontepe ve Konak'a bağlı Eşrefpaşa'da vatandaşlarla bir araya geldi.

Vatandaşlar tarafından ellerinde Aziz Kocaoğlu posterleri ve sevgi gösterileri ile karşılanan Kocaoğlu'nun mahalle gezilerine CHP Karabağlar Belediye Başkan Adayı Sıtkı Kürüm ile CHP Karabağlar İlçe Başkanı Birol Ağırbaş da eşlik etti.

Cennetçeşme Umut Mahallesi'nde esnafı selamlayan, kahvehanede vatandaşların sorunlarını dinleyen Kocaoğlu, vatandaşların "caddemizi genişletin, büyük alışveriş merkezlerimiz, sosyal alanlarımız olsun" isteklerine de yanıt verdi.

Cennetçeşme, Limontepe, Eskiizmir ve mahallelerine pek çok yatırım yapmalarına rağmen plansız yapılaşma nedeniyle yatırımların kendini göstermediğini belirten Kocaoğlu, ihtiyacı olan bölgelerden başlayarak kent dönüşümünü uyguladıklarını, zaman içinde bu bölgelerin de düzeleceğini söyledi. Kocaoğlu, Yurtoğlu Mahallesi'ndeki seçim bürosunun açılışının ardından üstü açık bir araca binerek bölgedeki mahalleleri gezip vatandaşları selamladı.

Limontepe'de "İzmir seninle gurur duyuyor" tezahüratları ile karşılanan Kocaoğlu'na vatandaşlar, Limontepe'ye en çok yatırımın son beş yıllık dönem içinde yapıldığını belirterek teşekkür ettiler. Eskiizmir Yıkık Cami Meydanı'nda düzenlenen mitingte vatandaşlara seslenen Kocaoğlu, bölgenin sorunlarını çok iyi bildiğini ve önümüzdeki 5 yıl içinde çözeceklerini belirterek, "Sınırlarımızın büyümesi ile birlikte yeni bağlanan ilçe ve beldelerimize ağırlık vererek pek çok sorununu çözdük. Bu süre içinde kent merkezine yeterince yatırım yapamadık. Geçmiş belediye başkanları yatırımı en çok Konak ve Karşıyaka bölgesine yapmış. Biz de ihtiyacı olan Gaziemir, Bornova ve Çiğli bölgesinin sorunlarını çözdük. Ardından ihtiyacı olan 85 mahalle belirleyerek istinat duvarı, kanal, yol, gerekli ne varsa yaptık. Bu bölgenin imar durumu ile ilgili sağlıksız konutlarla ilgili sorunu var. Sosyal tesis, spor sahaları yok. İşi biliyoruz. İhtiyaçları biliyoruz. Çözümü de biliyoruz" diye konuştu.

Metro'nun gecikmesi konusunda vatandaşları bilgilendiren Başkan Kocaoğlu, "Gece gündüz uğraşmamıza rağmen gecikti ama bitiriyoruz. Gecikme parasızlıktan ya da bizim işi durdurmamız nedeniyle olmadı. İşi bozulan müteahhit nedeniyle geciktik. Bize çaldı diyen yok, çırptı diyen yok. Oğlunu, akrabasını, partilisini zengin etti diyen yok. Vatandaşın lehine olmayan bir şeye imza attı diyen yok. Kanunsuz, usulsüz diyen yok. Türkiye'de çalışkanlığı, dürüstlüğü ile örnek olmuş bir başkan var. Sudan bahanelerle üstüne gelmeye çalışıyorlar. Ama İzmirli hemşehrilerim beni hiç yalnız bırakmadı, hep destek oldu, yanımda oldu" diye konuştu.

Başkan Kocaoğlu dana sonra Eskiizmir Caddesi'nde esnafla bir araya geldi, ardından da Eşrefpaşa Zafertepe Mahallesi Muhtarı Ceyhan Yücelmiş'i ziyaret etti.
 

iha
Yayın Tarihi : 21 Mart 2009 Cumartesi 12:58:53
Güncelleme :21 Mart 2009 Cumartesi 13:04:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?