23
Ekim
2024
Çarşamba
İZMİR

Karabağlar'da yıkım tam gaz

KARABAĞLAR'DA METRUK BİNALARA EL ATILDI

Karabağlar Belediyesi, ilçede bulunan ve mahalle sakinleri açısından tehlike yaratan 5 metruk binadan 2'sini yıktı, diğerlerini ise mahalle sakinlerinin istek ve önerileri doğrultusunda yeniden düzenledi.

Yapı Kontrol Müdürlüğü, Encümen kararıyla Vatan Mahallesi 9136 Sokak ve Kazım Karabekir Mahallesi 9017 Sokak'ta bulunan yapıları tehlikeli olduğu için yıktı, Selvili, Peker ve Doğanay Mahallesi'nde bulunan 3 binanın ise pencere ve kapılarını tuğlayla örüp, demirlerle kapattı.

Özellikle bina içlerinin farklı amaçlarla kullanılmasının önüne geçmeyi hedefleyen Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm, kullanılmayan ve yıllarca boş kalan binaların ilçe sakinleri için tehlike yarattığını söyledi. Bu binaların özellikle geceleri kimliği belirsiz kişilerin mekanı olabildiğine dikkati çeken Kürüm, “Bu binalar mahalle sakinlerini de huzursuz ediyor ve sıkıntı yaratabiliyordu. Ekiplerimizle birlikte gerekli önlemleri aldık, yıllarca boş duran, terk edilmiş binaların tehlikeli olmasının önüne geçtik” dedi.

KARABAĞLAR'DA METRUK BİNALARA EL ATILDI
KARABAĞLAR'DA METRUK BİNALARA EL ATILDI
İHA
Yayın Tarihi : 24 Ekim 2009 Cumartesi 14:55:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?