23
Ekim
2024
Çarşamba
İZMİR

Karaciğer nakilleri başladı

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Organ Nakli Merkezi'nde Doç.Dr.Murat Kılıç başkanlığındaki ekibin ayrılmasının ardından kısa bir süre ara verilen karaciğer nakilleri yeniden başladı.

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof.Dr.Ahmet Çoker ve Doç.Dr.Murat Sözbilen başkanlığındaki ekip tarafından arka arkaya gerçekleştirilen canlıdan karaciğer nakilleri başarıyla tamamlandı.


Son 4 yıldır 28 pankreas nakli gerçekleştiren Prof.Dr.Ahmet Çoker, şimdi de karaciğer nakilleri için kolları sıvadı. Ege Üniversitesi'nin karaciğer nakillerinde Türkiye'nin en büyük organ nakli merkezi misyonunu üstlendiğini açıklayan Prof.Dr.Çoker, "Şu ana kadar kliniğimizde son olarak yaptığımız 2 nakille birlikte toplam 839 nakil gerçekleştirildi. Bizden önceki arkadaşlarımızdan aldığımız bayrağı daha da ileriye götüreceğimize inanıyorum" diye konuştu.

Organ naklinin bir ekip işi olduğunu açıklayan Prof.Dr.Çoker, "Bu ekipte anestezi uzmanından, genel cerrahına, gastroenteroloji, radyoloji, çocuk cerrahi, yoğun bakım hemşiresine, patolojiye kadar farklı disiplinlerden arkadaşlarımız yer alıyor. Ekibin bir halkası eksik olursa başarılı sonuç alınması mümkün olamaz" dedi.


Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Organ Nakli Merkezi'nde Prof.Dr.Ahmet Çoker, Doç.Dr.Murat Sözbilen, Anestezi'den Doç.Dr.Sezgin Ulukaya, Plastik Cerrahi'den Doç.Dr.Cüneyt Özek başkanlığındaki ekip tarafından gerçekleştirilen nakille, İzmir'li Emel Pınar (29), 5 yıllık hayat arkadaşı Emrah Pınar'a (28) karaciğerinden bir parça vererek şifa oldu.

2 çocuk babası Emrah Pınar, eşi sayesinde yeni bir hayata başladığını belirterek, "Kendisine ne kadar teşekkür etsem az" diye konuştu. Yine Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde gerçekleştirilen bir diğer nakille Yusuf Erdem (34), babası Mustafa Erdem ile (60) aynı karaciğeri paylaştı. 8 yıllık evli ve 4 çocuk babası Mustafa Erdem, oğlu Yusuf sayesinde eski sağlığına kavuşmanın mutluluğunu yaşadığını belirterek, "Zor günlerimiz artık geride kaldı. Geleceğe daha umutla bakıyorum" dedi.

İha
Yayın Tarihi : 12 Haziran 2009 Cuma 19:18:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?