23
Ekim
2024
Çarşamba
İZMİR

Karşıyaka zabıtası iş başında

Karşıyaka Belediyesi Zabıta Müdürlüğü çarşının yoğun olduğu ve yayaların en çok bulundukları sırada motorlu araçla çarşı içine girenlere göz açtırmıyor.

Zabıta Müdürlüğü, UKOME kararlarını uygularken ayrıca ilgili yasanın Emir ve Yasakları Uygulama Yönetmeliğinin 23'ncü maddesi gereği de Ocak ayından itibaren yasayı ihlal eden 160 plakaya toplamda 22.400,00 TL para cezası uyguladı. Belirlenen saatlerin dışında izinsiz bir şekilde çarşıya giren araçlara 140 TL para cezası kesti.

İzmir'in en çok talep gören ve yaya trafiğinin en yoğun olduğu Karşıyaka Çarşısı'nda (Kemalpaşa Caddesi) İl Trafik yada UKOME Genel Kurur Kararları ile yayalaşmış tüm yolların 07.00-23.00 olarak belirlediği trafiğe kapalı tutulması kararı uygulanmaktadır.

Bu karar doğrultusunda da çarşının araç trafiğine kapatılması vatandaşların rahat dolaşım hakkına kavuşmalarını sağlıyor. Çarşıda düzeni sağlamak için Zabıta ekipleri hassas bir çalışma yaparken Kemalpaşa Caddesi'nin acil giriş olarak belirlenen iskele tarafındaki giriş noktası ve ana giriş olarak belirlenen hemzemin geçidinin olduğu taraftaki giriş noktaları İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından bariyerlerle kapatılırken araçların giriş çıkışı da engellenmektedir.

Hem çarşı esnafını düşünerek hem de çarşıyı ziyaret eden vatandaşları rahat ettirmek için Ukome'nin aldığı karar doğrultusunda hareket eden Karşıyaka Belediyesi çok özel durumlarda örneğin Ambulans, emniyet, İtfaiye aracı, yürüyemeyecek durumda olan hasta ve yaşlıların içinde bulunduğu araçlar ile banka araçlarını bu saatlerin dışında muaf tutarken bunun dışında kalan diğer araçlara ise ne şartta olursa olsun izin vermiyor.

Ukome kararları kapsamında Karşıyaka Çarşısına yaz ve kış olarak iki farklı uygulama yapılıyor. Yaz kapsamında çarşıya giriş çıkış saatleri 08.30-23.00 olurken Kışın bu saatler 08.30-21.00 olarak değişiyor.
 

İHA
Yayın Tarihi : 24 Temmuz 2009 Cuma 16:39:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?