23
Ekim
2024
Çarşamba
İZMİR

Kemeraltı şenliği devam ediyor

Tarihi Kemeraltı Çarşısı'nın eski canlılığına kavuşturulması amacıyla İzmir Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde, Konak Belediyesi, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ve Tarihi Kemeraltı Esnaf Derneği'nin işbirliği ile düzenlenen "Yeniden Kemeraltı Projesi" Konak Meydanı'nı şenlendirmeye devam ediyor.


Projenin son etkinliği, Konak'ta İzmir Vergi Dairesi yanında düzenlenen kukla ve illüzyon gösterileri oldu. Özellikle Sihirbaz Zara'nın gösterilerini büyük ilgiyle izleyen çocuklar, zaman zaman sahneye çıkarak "sihir sanatı"nın inceliklerini öğrenmeye çalıştı. "Çarkıfelek" yarışmasının da yapıldığı animasyonlarda, en yüksek puanı alan vatandaşlara çeşitli hediyeler dağıtıldı.


Yeniden Kemeraltı Projesi ile Kemeraltı, 3 ay boyunca farklı etkinliklerle ve gösterilerle canlanacak. Kemeraltı'nın tarihi dokusunun korunması ve kent yaşamına tekrar kazandırılması amacıyla, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan Kemeraltı Anafartalar Caddesi Cephe Düzenleme projesi kapsamındaki 3. etap çalışmaları ise devam ediliyor.

İha
Yayın Tarihi : 5 Şubat 2009 Perşembe 16:17:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?