23
Ekim
2024
Çarşamba
İZMİR

Kent Kütüphanesi sizi bekliyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin tarihi Anadolu Kulübü'nü restore ederek kent hayatına kazandırdığı Kent Kütüphanesi'ni, 2008 yılının Nisan ayındaki açılıştan bugüne 11 bin 500 kişi ziyaret etti.

Alsancak semtinde Gar'ın karşısında yer alan, uzun yıllar kulüp olarak hizmet veren Kent Kütüphanesi, Ahmet Piriştina Kent Arşivi ve Müzesi'nden sonra kentteki kütüphane kültürüne yeni bir açılım daha getirdi. Raflar arasında dolaşmak, kitaplara dokunmak ve adeta bir hazine odasında dolaşıyormuş hissine kapılmak isteyen kitapseverler, Kent Kütüphanesi'ni tercih ediyor.

Kültürpark'ta Açıkhava Tiyatrosu'nun altındaki İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne ait eski merkezin taşınmasıyla oluşturulan bu değerli mekandan ağırlıklı olarak İngilizce eğitim veren okulların öğrencileri, üniversite öğrencileri ile akademisyenler yararlanıyor. Kentte yaşayan okurların bilgi edinmek, kendilerini geliştirmek ve zamanlarını değerlendirmek için yayınlardan serbestçe yararlanmalarını sağlayan kütüphanede ücretsiz üyelik sistemi bulunuyor. İzmir'e köklü bir kaynak olarak Büyükşehir Belediyesi Kütüphane ve Müzeler Şube Müdürlüğü tarafından armağan edilen kütüphanenin halen bin 492 üyesi bulunuyor. 35 bin adet İngilizce, 5 bin 398 adet Türkçe olmak üzere toplam 40 bin 398 kitabın bulunduğu kütüphaneden okuyuculara ise bugüne kadar 4 bine yakın kitap ödünç verildi.

Mevcut ve güncellenen yayınların bilgisayar ortamında takibini sağlamak amacıyla kütüphanedeki kitaplar, kayıt altına alınarak etiketleniyor. Böylece, bir kaynağa ulaşmak isteyen okuyucu, istediği kitaba kolaylıkla ulaşabiliyor. Her yaştan okuyucu ve araştırmacıya hitap eden kütüphane, tarihi bir mekanda doyasıya okumak isteyen İzmirlilere bir anlamda nostalji keyfi de yaşatıyor. Yayınlara internet üzerinden ulaşmak isteyen okuyucular içinse, kitapların internet ortamında sunumu sağlamak üzere çalışmalar devam ediyor.

Yaptığı çalışmalarda her zaman bilimi ilke edinen İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin, Kütüphane ve Müzeler Şube Müdürlüğü'ne bağlı olarak faaliyet gösteren üç kütüphanesi daha bulunuyor. Büyükşehir Belediyesi, Balçova Kütüphanesi'nde 9 bin 498 adet, Buca Kütüphanesi'nde 2 bin 698 adet, Güzelbahçe Kütüphanesi'nde 4 bin 498 adet ve Kent Kütüphanesi'nde 40 bin 398 adet olmak üzere toplam 57 bin 92 kitabı İzmirli kitapseverlere sunuyor.

Kent Kütüphanesi'ne kutuphane@izmir.bel.tr e-posta adresinden ve 464 44 15 nolu telefondan ulaşılabilir.
 

iha
Yayın Tarihi : 25 Haziran 2009 Perşembe 11:19:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?