23
Ekim
2024
Çarşamba
İZMİR

Kiraz'da çöpçatan çetesine operasyon

İzmir'in Kiraz ilçesinde, suç örgütü kurduğu iddia edilen 4'ü bayan 29 kişi gözaltına alındı. Çetenin İzmir, Manisa, Aydın ve Denizli illerinde bekar ve boşanmış maddi durumu iyi olan erkekleri çete üyesi bayanlarla tanıştırıp evlendirdiği ve bu yolla evlenen erkeklerden zorla para aldığı belirlendi.

İzmir İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince yürütülen çalışmalar ve yapılan teknik takip neticesinde, Kiraz ilçesinde organize bir suç örgütünün kurulduğu anlaşıldı. Suç örgütünün Kiraz bölgesi başta olmak üzere, Aydın, Manisa, Denizli ve ilçelerinde maddi durumu iyi seviyede olan bekar veya boşanmış erkekleri tespit ettikleri ve bu şahısları bar ve müzikhollerde konsomatris olarak çalışan kadınlarla evlenmek isteyen kız diye tanıştırarak bu kadınlarla irtibata geçmelerini sağladıkları öğrenildi.

Zanlıların evlenmeye razı ederek kandırdıkları şahıslardan aracılık ettiklerini söyleyerek 10 bin TL ve 20 bin TL arasında para aldıkları öğrenildi. Suç örgütü üyelerinin para alamadıkları şahıslara ise zorla çek ve senet imzalattıkları ortaya çıktı. Ayrıca şahısların evlendiğini zannettiği bu kadınların takılan ziynet eşyalarını da alarak çeşitli bahanelerle mağdurları terk ettiği ve bu suretle dolandırıcılık suçunu işledikleri ortaya çıkarıldı.

Jandarma liderliğini M.Ç.'nin yaptığı çeteye yönelik dört ilde eş zamanlı operasyon başlattı. Operasyonda örgüt lideri olduğu ileri sürülen M.Ç.'nin de aralarında bulunduğu 29 kişi gözaltına alındı. Zanlıların ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda çeşitli çap marka ve ebatlarda dokuz tabanca, bu tabancalara ait çok sayıda mühimmat, 180 gram eroin, 100 adet extacy uyuşturucu ve uyarıcı hap, 150 gram kenevir tohumu, örgüt tarafından hırsızlık neticesinde elde edildiği tespit edilen çok sayıda malzeme, araç ve gereç, çek, senet tapu ve banka hesap cüzdanları, bilgisayar, DVD, CD ve disket ele geçirildi.

Kiraz ilçe Jandarma Komutanlığı'nda sorgusu tamamlanan örgüt lideri M.Ç. ile D.S., H.C., Ş.T. ve H.C. isimli dört kadın ile birlikte toplam 29 kişi kasten yaralama, kişiyi hürriyetinden yoksun bırakmaya tam teşebbüs, konut dokunulmazlığını ihlal, narkotik ve psikotrop madde imal ve ticareti hırsızlık, piyasaya sahte para sürmek, evlendirmek vaadi ile nitelikli dolandırıcılık, yalan tanıklık, orman kaçakçılığı, güveni kötüye kullanma, fuhuş, yer gösterme ve aracılık etme gibi suçlamalarla Kiraz Cumhuriyet Başsavcılığı'na sevk edildi.

iha
Yayın Tarihi : 20 Nisan 2009 Pazartesi 17:29:38
Güncelleme :20 Nisan 2009 Pazartesi 17:54:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?