23
Ekim
2024
Çarşamba
İZMİR

Kocaoğlu üniversitelilerle buluştu

Türkiye genelindeki üniversitelerin öğrenci konseyi temsilcileri, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile bir araya geldi.

Türkiye genelindeki üniversitelerin öğrenci konseylerinin temsilcileri İzmir'de buluştu. Kenti gezen ve Büyükşehir Belediyesi'nin Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi, Havagazı Fabrikası Gençlik Kültür Merkezi ve İzmir Doğal Yaşam Parkı gibi önemli projelerini inceleyen öğrenciler, akşam yemeğinde de Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile bir araya geldi.

Sıcak bir ortamda öğrencilerle sohbet eden ve fikir alışverişinde bulunan Başkan Kocaoğlu, “Sizin benden öğreneceğiniz şeyler olduğu kadar, benim de sizden öğreneceklerim var” diyerek, herkesin eleştiri ve önerilerini samimiyetle dile getirmesini istedi. Üniversite öğrencileri ise Başkan Kocaoğlu'nun yaklaşımlarından son derece mutlu olduklarını belirterek, bunun tüm yerel yöneticilere örnek olması gerektiğini dile getirdi. Öğrenciler, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin hayata geçirdiği kültür ve sanat yatırımlarından çok etkilendiklerini belirterek bu projelerin kent açısından büyük önem taşıdığını söyledi.

"BURS YOKSA YURT VE ULAŞIM DESTEĞİ VAR"
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, eğitim alanında yaptıkları çalışmaları önümüzdeki dönemde arttırarak sürdürmek istediklerini söyledi. Bu yıl burs verdikleri öğrenci sayısını 30 bine çıkardıklarını vurgulayan başkan Kocaoğlu, ortaya çıkan yasal engeli göz önünde bulundurarak, burs alan öğrencileri mağdur etmeyecek projeleri şimdiden hazırladıklarını ifade ederek, şöyle konuştu: “Üniversite öğrencilerimize hem ulaşımda büyük kolaylıklar sağlayacak, hem de barınma ihtiyaçlarını karşılayacak projeleri hayata geçireceğiz. Kampuslere yakın yerlerde yurtlar yapacağız. Yine burs vereceğimiz öğrencilerin ulaşım masraflarını sembolik düzeye indireceğiz. Yapacağımız diğer desteklerle de bursun yerini tutacak alternatifler üreteceğiz.”

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin üniversite öğrencilerine yönelik bu destekleri karşısında etkilendiklerini söyleyen konuk konsey temsilcileri, görüşlerini tek cümleyle özetledi: “Burada yaşayan üniversite öğrencilerini kıskanmamak elde değil.”

iha
Yayın Tarihi : 10 Şubat 2009 Salı 11:45:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?