23
Ekim
2024
Çarşamba
İZMİR

Konyalılar'dan AKP'ye ziyaret

KONYALILARDAN AK PARTİ'YE ZİYARET

Ege Bölgesi Konyalılar Derneği Başkanı Seyit Ali Selek ve dernek üyeleri AK Parti İzmir İl Başkanlığına nezaket ziyareti yaptı. İzmirli Konyalıların kendine has kültürünü devam ettirmenin yanında yaşadığı ortamın koşullarını da benimsediğini ifade eden Seyit Ali Selek “Biz birlik ve beraberliği ön planda tutan bir anlayışa sahibiz” diye konuştu.

“Biz hepimiz birlikte Türkiye'yiz” diyen Ömür Kabak “İzmir'i çıkartırsak bildiğimiz Türkiye olmaz, aynı şekilde Rize'yi, Tunceli'yi, Konya'yı ya da Ankara'yı çıkartırsak bildiğimiz Türkiye olmaz. İzmir için de burada yaşayan Konyalılar aynı öneme sahip. İzmir nüfusunun ve kültürünün bir parçasını oluşturan Konyalılar bizim için büyük bir zenginliktir” dedi.

Konyalıların metro konusundaki sorularını değerlendiren Ömür Kabak “İzmirli olarak hepimiz bundan olumsuz etkileniyoruz.” dedi. Metronun İzmir Büyükşehir Belediyesinin yetki ve sorumluluğunda olduğunu hatırlatan İl Başkanı Ömür Kabak “Bu konuya hükümetimizin müdahil olması ancak Büyükşehir Belediyesinin talebi ile mümkündür. İzmir Büyükşehir Belediyesi istemeden hükümetin bir çalışma yapması hukuka aykırıdır. Ancak daha önce de Universiade'de olduğu gibi yardım talebi olursa hükümetimiz gerekeni yapacaktır” diye konuştu. Bu sorunun beceri eksikliğinden kaynaklandığına dikkat çeken Ömür Kabak “Sayın Aziz Kocaoğlu farklı ortamlarda hükümetten gerekli desteği gördüğünü ifade ediyor, 'iki metro yapacak paramız var' açıklamasıyla da bütçe açısından bir sıkıntısının olmadığını ortaya koydu. Belediye Başkanı bunu söylerken bazı çevrelerin metro konusunda bile AK Parti aleyhine propaganda yapması İzmir halkını kandırmanın bir çabasıdır” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Aralık 2009 Pazar 13:42:04
Güncelleme :7 Aralık 2009 Pazartesi 11:08:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?