23
Ekim
2024
Çarşamba
İZMİR

Kordon cinayeti çözüldü

KORDON CİNAYETİ ÇÖZÜLDÜ

İzmir'in Alsancak semtinde, 1 Kasım 2008 tarihinde sigara isteğini geri çevirdiği kimliği belirsiz kişilerce bıçaklanarak öldürülen Veli Yılmaz Sarıcı'nın katil zanlıları, bir yıl sonra yakalandı.

Bir yıl boyunca, Kordon'a kamp kuran Huzur Timi ekibi tarafından isimleri belirlenen katil zanlıları Cinayet Bürosu dedektifleri tarafından yakalandı. Bir yıl önce işlenen cinayet zanlıların yakalanması ile birlikte İzmir'de son 2 yılda işlenen hiçbir faili meçhul cinayet kalmadı.

Edinilen bilgiye göre olay geçtiğimiz yıl Kasım ayında Alsancak semti 1. Kordon'da meydana gelmişti. Barmenlik yapan 28 yaşındaki Veli Yılmaz Sarıcı, olay gecesi kimliği belirsiz kişilerle tartışması sonucu çıkan kavgada sağ göğüs ve kalp altından bıçaklanmıştı. Alsancak Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Sarıcı, burada yapılan müdahalelere karşın kurtarılamayarak hayatını kaybetmişti. Polis, olay sonrası kaçan kişilerin yakalanmaları için çalışmalarını bir yıl boyunca devam ettirdi. Huzur Timleri'nde görevli bir ekip hemen hemen her gece Kordon'da sabaha kadar çalıştı. Ekip, bu süre içinde aralarında kağıt toplayıcısı, evsiz şahısların bulunduğu yüzlerce kişiyle tek tek görüştü. Çalışmalar, sonunda karşılığını verdi ve olay gecesi çıkan kavgada birini bıçakladığını söyleyen bir kişinin ismine ulaşıldı. Ulaşılan isimden yola çıkan Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, olay gecesi Kordon'da 3 arkadaşıyla içki içen ve bıçak zoruyla da birkaç kişiden bira istediği ileri sürülen E.G.'yi (23) olayın zanlısı olarak, olaydan sonra gittiği belirlenen Muğla'nın Bodrum ilçesinde yakaladı. E.G. ile birlikte kavga sırasında yanında olduğu sürülen V.Y. (19) de gözaltına alındı. Polis ayrıca o gece bu 2 kişiyle birlikte içki içen V.Y.'nin ağabeyi M.Y. (25) ile arkadaşı M.U.'yu (27) da gözaltına aldı.

 

ÇAPRAZ SORGU DÜĞÜMÜ ÇÖZDÜ

Polis tarafından sorguya alınan zanlılardan V.Y. olay gecesi ölen Veli Yılmaz Sarıcı'nın yanında olan kuzeni tarafından da teşhis edildi. Sarıcı'nın kuzeni, amcasının oğlunun bıçakladığı öne sürülen E.G.'nin de bıçağı kullanan kişi olabileceğini, ona çok benzettiğini söylediği öğrenildi. Zanlılardan M.U.'nun, ifadesinde, olay gecesi birlikte içki içtiklerini, bir süre sonra E.G. ile V.Y.'nin yanından ayrıldıklarını, bir saat sonra koşarak yanlarına gelen E.G.'nin "Hemen eve gidelim" dediğini ve taksiyle eve gittiklerini anlattı. M.U. "M.Y.'nin Çınarlı semtindeki evine gittiğimizde, bana, 'Bir kişiyi bıçakladım. İnşallah derin girmemiştir' dedi" diyerek E.G.'nin olay gecesi bir kişiyi bıçakladığını itiraf ettiğini söylediği öğrenildi.

Polis, olay gecesi Kordon'da bir bıçaklama olayının olduğu ve başka bir olayın meydana gelmediği üzerinden yola çıkarak, E.G.'nin, Sarıcı'yı bıçaklayarak öldüren kişi olduğunu kaydetti. E.G.'nin olayın ertesi günü yine Kordon'a gidip içki içerek birçok kişiden bıçak zoruyla bira ve sigara istediği de belirlendi. Polis yetkilileri, E.G.'nin, Sarıcı'nın öldüğü haberlerinin çıkmasının ardından ise Muğla'nın Bodrum ilçesine yerleştiğinin belirlendiğini bildirdi. Zanlılar işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

 

GÖZTEPE TARAFTARIYDI

Sıkı bir Göztepe taraftarı olan, askerliğini Bosna Hersek'te başarıyla tamamlayarak teşekkür madalyaları alan ve barlarda çalışan Veli Yılmaz Sarıcı için taraftar arkadaşları bir maçta pankart açıp onu anmıştı. Acılı baba Hüseyin ve acılı anne Necla Sarıcı çifti de oğullarının katilinin yakalanacağı anı bekliyordu. Veli Yılmaz Sarıcı'nın ağabeyi Mahir Sarıcı, kardeşinin bir hiç uğruna öldürülmüş olmasından duyduğu üzüntüyü dile getirerek, "O, ölümü hiç hak etmedi. Bir yıldan beri her gün onun anıları ile yaşadık. Biz sadece askerde ayrıldık birbirimizden, hala onun yattığı yatakta yatıyorum. O kadar çok insanın bulunduğu bir yerde işlenen cinayeti hiç kimsenin görmemiş olması çok tuhaf. Bu çok çabuk çözülebilecek bir olayken bir tek görgü tanığının çıkmamış olması içimizi acıttı. Katillerinin yakalanmış olması yüreğimize bir nebze su döktü" dedi.

İzmir Emniyeti Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, bu olayı da çözerek büyük bir başarıya imza attı. Ekipler 2 yılda meydana gelen toplam 154 cinayetin tamamının faillerini yakalayarak adalete teslim etme başarısını gösterdi.

KORDON CİNAYETİ ÇÖZÜLDÜ
KORDON CİNAYETİ ÇÖZÜLDÜ
KORDON CİNAYETİ ÇÖZÜLDÜ
KORDON CİNAYETİ ÇÖZÜLDÜ
İHA
Yayın Tarihi : 25 Kasım 2009 Çarşamba 16:40:02
Güncelleme :25 Kasım 2009 Çarşamba 17:24:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?