23
Ekim
2024
Çarşamba
İZMİR

Kordon'da meydan savaşı!

İzmir Birinci Kordon'da kaldırım işgali ve tente kontrolü yapan zabıta ekipleriyle işletmeciler arasında kavga çıktı. Sandalyelerin uçuştuğu kavgada tekme ve yumruklarla çok sayıda zabıta yaralandı.

Turistlerin ilk uğrak yer, İzmir'in tanıtım yeri olan Alsancak'daki kavga yüzlerce kişinin korku dolu gözleri önünde yaşandı.

Büyükşehir Belediyesi'nde görevli yaklaşık 30 zabıta memuru, bugün çevik kuvvet polisi ile birlikte, tente konusunda kurallara uyulmaması ve işgaliye sorunları yaşanan Pasaport ile Gümrük semtleri arasındaki sahilde bulunan işyerlerine baskın yaptı. Sahile konulan sandalyeleri toplamaya çalışan zabıta görevlilerine, işletmelerde çalışanlarca fiziki müdahalede bulunuldu. Sandalye ve masaları vermek istemeyen çalışanlar, zabıtaya saldırdı. Arbede sırasında zabıta görevlileri yumruk, tekme ve kafa darbelerine maruz kaldı.

Kavgada zabıta memurlarından Mustafa Tutku'nun burnu kırılarak hastaneye kaldırıldı. Ayrıca, olayları görüntüleyen zabıta kamerası da kavgada kırıldı. Saldıraya uğrayan zabıta görevlileri, polisin kendilerini korumadığını öne sürdü. Bu kez polis memurları ile zabıtalar arasında sözlü tartışma yaşandı. Bu arada bazı işletme sahipleri ise operasyona konu ihlaller konusunda kendilerine daha önceden hiçbir uyarı yapılmadığını ileri sürdü.

“CAN GÜVENLİĞİMİZ YOK”
Yüzlerce vatandaşın gözleri önünde dayak yiyen zabıta görevlileri, polisin yetersiz kaldığını iddia ederek, “Can güvenliğimiz yok” diyerek operasyona ara verdi. Olayın yaşandığı yerden yaklaşık 100 metre geriye çekildi. Her gün bu tür saldıralara maruz kaldıklarını belirten zabıta görevlileri, çok zor şartlarda görev yaptıklarını dile getirdi. Daha sonra olay yerine takviye çevik kuvvet ekibi çağrıldı. Birinci Kordon'daki sandalye ve masalar kaldırılırkan, tentelerin izin verilenden büyük olan bölümleri sökülmeye başlandı.

Körfez manzarasına karşı çaylarını yudumlamak isterken kavgaya tanık olan İzmirliler, bu görüntülerin İzmir'e hiç yakışmadığını söyledi.
 

.
Yayın Tarihi : 31 Ekim 2009 Cumartesi 15:25:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
cengiz kurkan IP: 78.177.186.xxx Tarih : 1.11.2009 22:50:54

Aziz Bey  İngilizleri doldurursanız hem beledıyeye hem kadrona.. Bide tabanını olusturan ıngilizler işletiyo kordonu adamlara acılımda yapıldı sözde partiniz karşı çıksada. 4 yıl daha kaymak yersiniz. eski chp li yeni vatan sever kadrolasmalara hayır. cengiz.