23
Ekim
2024
Çarşamba
İZMİR

Kordon'da taraftar kavgası!

Fortis Türkiye Kupası final maçı öncesi iki takım taraftarı arasında arbede yaşandı.

Güvenlik güçleri kavgayı ayırmaya çalışırken şişeler ve yumruklar havada uçuştu.

İzmir'de bu oynanacak Fortis Türkiye Kupası final maçı öncesinde Beşiktaş ve Fenerbahçe taraftarları Kordon'da birbirine girdi. Maç saatini bekleyen iki takım taraftarları, Kordon'daki barlarda gönüllerince eğlenirken, zaman zaman tansiyon da yükseldi. Alkolün ve sıcağın da etkisi ile kendinden geçen bazı taraftarlar taşkınlık yaparken, bazıları da şarkılarla ve tezahüratlarla maç saatini beklemeye devam ediyor.

Gündoğdu meydanı yakınlarında sözlü tartışmaya başlayan bir grup taraftarın kavgası bir anda kavgaya dönüştü. Yaklaşık 100 taraftarın bulunduğu Gündoğdu meydanı yakınlarındaki kavga hızla büyüdü. Bazı taraftarlar birbirleriyle yumruklaşırken bazıları da ellerindeki bira şişelerini karşı gruba fırlattı. Polisin zamanında müdahalesi ile kavga yatıştırılırken, olay yerine takviye çevik kuvvet ekipleri yönlendirildi. Polisin müdahalesi ile ayrılan gruplar farklı yönlere doğru dağıldı. Gerginlik nedeniyle Kordon'da trafik durdu.

Sabah saatlerinden itibaren İzmir'e adeta bir karnaval yerine çeviren Fenerbahçeli ve Beşiktaşlı taraftarlar maçın oynanacağı Atatürk Stadı'na doğru hareket etmeye başladı. Kent merkezinde taraftarların olaşturduğu yoğunluk nedeniyle trafik son derece yavaş işliyor. Polis ekipleri de sabah saatlerinden itibaren İzmir'in girişlerinde kontrollerini sürdürürken, stat çevresinde de geniş güvenlik önlemleri alınmış durumda. Biletsez taraftarlar stada yaklaştırılmazken, Beşiktaşlı taraftarlar Mersinli tarafındaki kapılardan, Fenerbahçeli taraftarlar ise Sanayi Sitesi tarafındaki kapıdan stada alınıyorlar. Polis, karaborsa ve sahte bilete karşı da geniş önlemler aldı.
 

iha
Yayın Tarihi : 13 Mayıs 2009 Çarşamba 18:57:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
hakan IP: 85.100.245.xxx Tarih : 13.05.2009 23:49:25

eyyyy izmirliler egenin incisi güzel memleketin insanları size kavga hiç yakışırmı veya egeliye kavga hiç yakışırmı