23
Ekim
2024
Çarşamba
İZMİR

Kosova'dan davet var

Konak Belediyesi'nin davetlisi olarak İzmir'e gelen Kosova Cumhurbaşkanı Fatmir Sejdiu, üç günlük ziyaretinin ardından ülkesine uğurlandı.

Ziyaretin son gününde Konak Belediye Başkanı Dr.Hakan Tartan'ın onuruna verdiği yemeğe katılan Cumhurbaşkanı Sejdiu Fatmir, Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan ile kendisinin devlet başkanlığı yaptığı dönemde de ülkesinde birlikte olduğunu ve İzmir'e konuk olmaktan büyük mutluluk duyduğunu söyledi.

Sejdiu" İzmir'de çok sayıda Kosovalı vatandaşlarımın yaşadığını biliyorum. Bundan böyle Türkiye ile Kosova arasındaki ilişkiler giderek büyüyecek ve gelişecektir. Bu ziyaret de bu ilişkilerin yapı taşıdır. İzmir heyetini de Kosova'ya davet ediyorum" dedi.

Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan'ın Birinci Kordon'da verdiği yemeğe İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocağolu, İzmir Ticaret Odası Başkanvekili Akın Kazançaoğlu ile Balkan Derneklerinin temsilcileri katıldı. Yemekte bir konuşma yapan Başkan Tartan, Kosova ile ikili ilişkilerin turizm, ticaret, kültürel ve sanat çerçevesi kapsamında sürdürüleceğini, ayrıca Kosova'nın bir kenti ile kardeş şehir olunacağını söyledi.

Başkan Tartan, "Cumhurbaşkanını ağırlamaktan büyük onur duydum. İzmir'de yaşayan Kosovalıların hasret gidermelerine vesile olduk. Bundan sonra da Balkan dünyası ile kültürel ve ekonomik ilişkilerimiz gelişecektir. Konak da bunda büyük rol oynayacaktır. Kosova'nın da ekonomik gelişimine İzmir olarak katkı koyacaktır" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 10 Mayıs 2009 Pazar 13:18:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?