Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Koruma ve Kontrol Genel Müdürlüğünce yürütülmekte olan “Kuş Gribi ve İnsana Tesir eden Salgına Karşı Hazırlık ve Mücadele Projesi (AIHP)” kapsamında kümes hayvancılığı sektöründe biyogüvenlik önlemlerinin geliştirilmesi ve köy tipi tavukçulukta yapısal değişimin gerçekleştirilmesi amacıyla, yapılacak pilot uygulamalar ile bunlara yönelik kamuoyu bilinçlendirme ve bilgilendirme çalışmaları devam ediyor.
Bu çerçevede İzmir Bornova Veteriner Kontrol ve Araştırma Enstitüsü Müdürlüğünden, Muğla Tarım İl Müdürlüğü ve Sağlık İl Müdürlüğünden eğitici personel tarafından mobil bilgi büfesi ile Muğla Merkez, Ula, Marmaris ve Kavaklıdere ilçelerinde vatandaşlar ve üreticiler bilgilendirildi.
Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Bornova Veteriner Kontrol ve Araştırma Enstitüsü Görevlisi Hüseyin Atik, Muğla Tarım İl Müdürlüğü Hayvan Sağlığı Şube Müdürü Cuma Kahramanoğlu, Veteriner Hekim Hüseyin Kışla, Teknisyen Kerem Mergen, Çiftçi Eğitim Şube Müdürlüğünden Hüseyin Kaçmaz ve İl Sağlık Müdürlüğünden Sağlık Memuru Kemal Dural, Muğla Perşembe pazarında İzmir’den gelen Kuş Gribi Mobil Bilgi Büfesi ile vatandaşları Kuş Gribi Önlemleri hakkında bilgilendirdi.
Kuş Gribi Mobil Bilgi Büfesinde kuş gribi ile ilgili sinevizyon gösterisi yapılırken, vatandaşlara bilgilendirici afiş, broşür ve çocuk eğitim setleri dağıtıldı. Kış aylarında göçmen kuşların hareketlilik zamanı olduğu için bu ayların risk oluşturduğuna dikkat çeken Tarım İl Müdürlüğü Hayvan Sağlığı Şube Müdürü Cuma Kahramanoğlu, “Kış ayları kuş gribi açısından riskli bir dönem. Bizim bölgemizde de Bafa Gölü ve Köyceğiz Gölü bu riski taşımakta. Biz müdürlük olarak her türlü ilaçlama dahil tüm önlemlerimizi aldık. Mobil bilgi büfesi ile de vatandaşlara hastalık gelmeden doğru bilgileri aktarıyoruz. Bu çalışma ile vatandaşlara koruyucu tedbirleri anlatıyoruz” dedi.