23
Ekim
2024
Çarşamba
İZMİR

Kuşbakışı İzmir

İzmir Büyükşehir Belediyesi, çağdaş bir uygulamaya daha imza atıyor. Toplu ulaşımı kullanan vatandaşların yoğun olduğu metro istasyonlarının giriş ve çıkışları ile vapur iskelelerine uydu fotoğrafları yerleştiriliyor. 5 metreye 5 metre ebadında olan fotoğraflar, sözkonusu alanların yer kaplaması üzerine uygulanıyor.

Deneme amaçlı olarak Konak Vapur İskelesi ile Konak Metro İstasyonu'nun Atatürk Meydanı tarafına yapılan ilk çalışmaların büyük ilgi görmesi, uygulamanın hızla yaygınlaştırılması konusunda Büyükşehir yetkililerini harekete geçirdi.

Her semte göre farklılık gösterecek ve bölgenin yakın çevresini tanıtacak olan uydu fotoğraflarını metro istasyonlarının giriş ve çıkışları ile tüm vapur iskelelerine yaygınlaştıracaklarını söyleyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, belirli aralıklarla güncellenecek olan haritaların, yolcuların kenti tanımalarına yardımcı olmanın yanısıra, sözkonusu mekanlara görsel bir zenginlik de katacağını belirtti.

Belediye'nin görevlerinin sadece yol, su, kanal yapmak, kültür ve sanat aktiviteleri düzenlemekten ibaret olmadığını belirten Başkan Aziz Kocaoğlu, "Hemşehrilerimizin yaşadıklarını semtler başta olmak üzere kentle içselleşmelerini sağlamayı ilke edindik. Avrupa'nın gelişmiş bazı kentlerinde bulunan bu çağdaş uygulama ile gerek İzmirliler, gerekse kentimize gelen misafirler yön tayin etmekte hiç zorluk çekmeyecekler" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 11 Mart 2009 Çarşamba 10:28:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?