23
Ekim
2024
Çarşamba
İZMİR

'Lobim de yok, fobim de'

Dokuz Eylül Üniversitesi İşletme Fakültesi öğrencileri ile bir araya gelen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, bir öğrencinin "Karşıyaka Stadı için sponsor arayacak mısınız?" sorusuna, "Belediye sponsor almaz, yapar. Benim ne sponsorum var, ne lobim, ne de fobim… Tek başına bir adamım. Belediye'ye bir lira bağış almadım almam da.. Stat sözü verdik, yapacağız" diye konuştu.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Dokuz Eylül Üniversitesi İşletme Fakültesi Turizm İşletmeciliği Bölümü'nün davetlisi olarak gittiği üniversitesinin Buca Tınaztepe'deki Kampüsü'nde, öğrencilerin sorularına net ve samimi yanıtlar verdi.

Başkan Kocaoğlu, bir öğrencinin "Karşıyaka'ya yapılacak stat için sponsor arıyor musunuz?" sorusu üzerine "İzmir Büyükşehir Belediyesi sponsorluk almaz, yapar. Karşıyaka'ya arazinin kaldırdığı kadar 20 - 25 bin kişilik stad yapma sözünü verdik. Seçim bildirgemize ve önümüzdeki 5 yıllık plana aldık. Önce projesi yapılacak, ardında inşaatına başlanacak. Bir sıkıntı söz konusu değil. Ne sponsorum var, ne lobim, ne de fobim... Ben tek başına bir adamım. Ben Belediye'ye bir lira bağış almadım, almam da... Param kadar yaparım" diye konuştu.

Başkan Kocaoğlu'na en çok yöneltilen sorulardan biri de ulaşım ve suda yapılan yeni fiyat düzenlemeleri oldu. Hiçbir belediye başkanının zam yapmak istemeyeceğini söyleyen Aziz Kocaoğlu, ekonomik kriz nedeniyle toplanan vergilerin azaldığını, bütçede büyük dengesizlik olduğunu ve bunun herkese adil bir şekilde dağıtılması için ulaşım, su ve otopark ücretlerinde düzenleme yaptıklarını bildirdi.

Belediye başkanının gemiyi karaya oturtmamak gibi bir görevi olduğunu söyleyen Kocaoğlu, öğrenci sayısına yakın bir sayıda "öğrenci kartıyla biniş" olduğunu, bunu makul düzeye çektiklerinde öğrenci biletlerini yeniden gözden geçirebileceklerini söyledi. Başkan Kocaoğlu, öğrencilere verilen burslar ve evde çalışanı olmayan vatandaşlara verilecek sosyal desteği yasal çerçeveye oturmak için gereken çalışmayı sürdürdüklerini, öğrencileri desteklemek için yeni öğrenci yurdu projeleri üzerinde çalıştıklarını kaydetti. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, ulaşım hatları ile ilgili trafiği rahatlatacak, bazı hatlarda aktarmayı teşvik edecek yeni bir düzenleme üzerinde çalıştıklarını ve okulların kapanması ile birlikte bu düzenlemenin devreye gireceğini de sözlerine ekledi. Son günlerde kamuoyunda yer alan Kent A.Ş çalışanlarının işten çıkarılmasına ilişkin gelen sorulara da yanıt veren Başkan Kocaoğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden bugüne kadar hiçbir işçinin çıkarılmadığını, dünya görüşü olarak taşeron ve taşeronlaşmaya karşı biri olarak taşeronda çalışan işçi sayısını yüzde 50'nin altına indirdiğini belirtti.

Son günlerde Körfez'in kokusu ile ilgili yorumlara da açıklık getiren Kocaoğlu, derelerin çöp kovası gibi kullanıldığını, her yıl yağış sezonu sonrası dere çıkışlarında biriken malzemelerin temizlendiğini belirterek, "Her şey kontrolümüz altında. Bu yıl yağış yoğun olduğu için dere tabanında daha çok malzeme birikti. Bunları temizliyoruz. Ancak Körfez'e en kökten çözüm su sirkülasyonu sağlayacak bir kanalın yapılmasıdır. Bunun için de Dokuz Eylül Üniversitesi Deniz Bilimleri Enstitüsü ile birlikte çalışmalara başladık" diye konuştu. Söyleşinin sonunda İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ceyhan Aldemir, öğrencilerle birlikte Başkan Kocaoğlu'na Ege Orman Vakfı'na bağışlanmış fidan sertifikası verdi.
 

iha
Yayın Tarihi : 4 Haziran 2009 Perşembe 11:30:33
Güncelleme :4 Haziran 2009 Perşembe 11:43:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?