23
Ekim
2024
Çarşamba
İZMİR

Lojistik öğrencileri projeleriyle yarıştı

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Lojistik Yönetimi Bölümü'nün üniversite-sanayi işbirliğini arttırmak amacıyla başlattığı yeni ve örnek bir uygulama olan “1. Üniversite Sanayi İşbirliğinde Lojistik Proje Uygulamaları” kapsamında öğrenciler projeleriyle yarıştı.

İEÜ Konferans Salonu'nda gerçekleşen finalde 10 grup, firma temsilcilerinden oluşan jüri önünde İEÜ Lojistik Yönetimi Bölümü Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Tunçdan Baltacıoğlu, Yrd. Doç. Dr. Burcu Özçam, Yrd. Doç. Dr. Muhittin Demir ve Yrd. Doç. Dr. Öznur Yurt ve özel sektör temsilcilerinin danışmanlığında yaklaşık bir yıldır yürüttükleri projelerini anlattı.

Pınar Su'dan Murat Ildız, Çamlı Yem Besicilik'ten Umut Özkan-Ümit Yenice, Tesco Kipa'dan Anıl Işık, Univera'dan Onur Didim, Duru Grup'tan Özdemir Ayçil-İbrahim Ortaç, İzmir Kalkınma Ajansı'ndan Sena Gürsoy, NATO Hava Unsur Komutanlığı'ndan Metin Arı, Borusan Lojistik'ten Gülseren Yılmaz-Sinan Cem Savcı-İsa Güldoğdu, Barsan Lojistik'ten Hüseyin İşteermiş, Omsan Lojistik'ten Burcu Akçam-Serhat Büyükdere, Karmer Uluslararası Taşımacılık'tan Haşmet Karasu, Doğan Lojistik'ten İlker Kalaylı ve Hatice Uçaş, öğrencilerin birbirinden başarılı projeleri arasında dereceye girecekleri seçmekte zorlandı.

Jürinin değerlendirmesi sonunda birincilik ödülü “Narlıdere Belediyesi Atık Toplama İşlemleri Verimlilik Analizi Projesi''ne, ikincilik ödülü “Balçova Belediyesi Atık Toplama İşlemleri Verimlilik Analizi Projesi''ne ve üçüncülük ödülü ise “Schenker Arkas Konteyner Yükleme Optimizasyonu Projesi“ne verildi. Juri ve firma temsilcileri projelerin iş hayatında uygulanabilir olduğunu ve önümüzdeki dönemde hayata geçirilebileceğini belirtti.

Sanayi tarafından ilgi ve memnuniyet ile karşılanan proje uygulamasının önemini vurgulayan Lojistik Yönetimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Tunçdan Baltacıoğlu, sanayinin kalkınmasının yanı sıra donanımlı ve iş hayatını tanıma fırsatı yakalamış mezunlar verebilmek adına uygulamanın önümüzdeki yıllarda da aynı başarıyla devam edeceğini söyledi.

 

iha
Yayın Tarihi : 17 Haziran 2009 Çarşamba 12:52:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?