23
Ekim
2024
Çarşamba
İZMİR

Mahalleyi havaya uçuracaktı

Patlayıcıyı, bombalara olan merakıyla bilinen, daha önce evinde meydana gelen patlamada yaralanan T.İ.´nin hazırladığı anlaşıldı.

İzmir´in Karşıyaka İlçesi´nde bir çöp konteynerinde el yapımı bombanın patlamasıyla üç kişi hafif yaralandı. Patlayıcıyı, bombalara olan merakıyla bilinen, daha önce evinde meydana gelen patlamada yaralanan T.İ.´nin hazırladığı anlaşıldı. Uslanmayan T.İ. gözaltına alındı.

Dün saat 16.30 sıralarında Karşıyaka 1879/3 Sokak 15 numaradaki Deniz Ay Apartmanı´nın önündeki çöp konteynerinde bir patlama meydana geldi. Patlamada yoldan geçen bir kadın ile çocuğunun da aralarında bulunduğu üç kişi hafif yaralandı. Sesten etkilendikleri öğrenilen üç kişiye olay yerine gelen ambulansta ilk müdahalede bulunuldu. Patlamada çöp konteyneri parçalanırken, çevredeki bazı evlerin camları kırıldı, üç taşıt da zarar gördü.

Vatandaşların patlama olduğunu bildirmesi üzerine harekete geçen polis olay yerine geldi. Polis ekipleri, 14 Ocak 2005 tarihinde de aynı yerde, Deniz Ay Apartmanı´nın zemin katındaki evlerinde bomba yaparken meydana gelen patlamada sol elinden, göğsünden ve yüzünden yaralanan, tedavi görüp iyileşen 28 yaşındaki T.İ.´yi sokakta görünce gözaltına aldı. Polislere suçunu itiraf eden, ``Patlama sesi hoşuma gittiği için yapıyorum'' dediği öğrenilen T.İ. İzmir Emniyeti Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü´ne, zaman ayarlı hazırladığı belirlenen bombanın parçaları ise Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü´ne götürüldü. Gözaltına alınan T.İ.´nin evde bomba yapımında kullanılan malzemeler bulunduğunu söylediği, bu nedenle içeride arama yapmak için mahkeme kararı için başvuruda bulunulduğu da öğrenildi. Olayla ilgili soruşturmanın sürdürüldüğü bildirildi.

VAZGEÇMİYOR
Doktor olan babasından boşanan emekli öğretmen annesiyle yaşayan T.İ. 10 yıl önce de evde patlamaya yol açtı, bir kez yangın çıkardı. 5 yıl önce, internet üzerinden bomba yapımını öğrenmek için araştırmalar yaptığı belirlenince gözaltına alındı. Herhangi bir terör örgütüyle bağlantısı olmadığı, patlayıcılarla merak duyduğu için ilgilendiği anlaşılan ve o dönemde Açıköğretim Fakültesi öğrencisi olan T.İ. sevk edildiği adliyede serbest bırakıldı. Bir süre psikolojik tedavi de gören T.İ. 14 Ocak 2005´te ise evlerinde imal ettiği bombanın patlaması sonucu, sol elinden, göğsünden ve yüzünden yaralandı. Parmakları kopma noktasına gelen, avucunun içi yarılan T.İ. uzun süre hastanede tedavi gördü. Evde yapılan aramada ele geçirilen, patlayıcı yapımında kullanılan çok sayıda kimyasal ürün, İzmir Emniyet Müdürlüğü´ne götürüldü.. Ele geçirilen malzemeler İzmir Emniyeti´nin Bozyaka´daki binasında bir hafta sonra reaksiyona girerek yeni bir patlamaya yol açtı. Duvarın yıkıldığı bu olayda iki polis hafif yaralandı, çıkan yangına müdahale eden bir itfaiye erinin de bacağı kırıldı. Bu olaydan sonra yine serbest kalan T.İ. uslanmak bilmedi. Yine patlayıcılara ilgisi sürdü. Son olarak da bugün evlerinin önündeki çöp konteynerine zaman ayarlı bomba koyup patlattı.

 

Milliyet
Yayın Tarihi : 19 Mayıs 2009 Salı 09:19:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?